Etappe (week) 1 = KL + Purf

Op zaterdag 1 oktober om 8.15 uur sochtends probeerden we de Veen uit te sneaken. Werden we bij de bushalte toch nog gespot door een ons zeerbekende hardloopster, waar we om privacy-redenen de identiteit niet van prijsgeven, maar ze was net van huis en t was niet muriel.

Pak m beet 24 uur later tsjekten we in in het “birdnest guesthouse” in chinatown, Kuala Lumpur. Na een soep-luns, kort sightseejen en weer wat te eten was t 19 uur plaatselijke tijd en na 30 uur zonder slaap vielen wij om. En we zijn natuluk nog steeds geen mietjes, na 12 uur slaap was de jetleg over and voorbij.
Kwee nie zeker, maar t leek wel of we in t gasthuis een vd weinige betalende gasten waren. Dr lopen zo wie so al 6 hipjes te prutsen (in ruil voor slapen voor weinig/gratis denk) op het dakterras. T lijk wel huttenbouw. Gezellig?!

DSCF0461
Kuala Lumpur – Petronas Twin Towers

Na een hele dag dwalen door KL weten we nog niet wat we ervan vinden. Grote stad, in moslimland, vol (hindi) indiers en (nix) sjinezen. Redelijk netjes, maar overal en alles is ook bouwput. Aardige mensen, goed engelssprekend, lekker en goedkoop eten, dure alkohol, plaatselijk uiteraard best druk, maar vnl relaxt edoch wel bij 30°.

Dinsdagoggent om 05.30 met de teksi (zo schrijven ze t echt!) naar de airport. Alles op tijd en om 14 uur;  eindelijk in Australie. Nu nog binnenkomen. Om ons heen kreeg 3kwart vd mensen een passie, dat wij niet kregen?! Daarmee bleek je later zo door de doewane doorgewuifd te worden. Voor ons hadden ze een balie 50 meters vedderop; langs een hille lieve drugslabrador. Hij vond ons ok oké.
Zoals gezegd gaan we (proberen) bij allemaal mensen op hunnies huis(dieren) te passen, maar om ff an t eiLAND te akklimatiseren irst nog 2 daagjes in Perth. In n airB&B a 5 km out of the centrum. Met de fiets bejju dr zo; tis naar t zuiden, dus met de zon op de . . . . . rug!!

DSCF0471
Maylands Perth

Voor wat we dr in zo korte tyd van gezien hebben, is t best mogelijk dat we er de komende 3 weken nog n x-tje naartoegaan. Geinige stad, zat te doen. Te gek voor lang-wiekent weg, maar niet vanuit NL, denk!? Maar voor nu; we worden zo opgehaald door onze 1e oppashuisbaas en dan gaan we slechts 35 km zuidewaarts.

Who let the dogs out?
Woe woe woe woef!

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Barbara
    6 oktober 2016

    Hè lieverds, fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Leuk om te lezen op de vroege ochtend. X

  2. Els Hogenboom
    6 oktober 2016

    Tijdens het ontbijt zo’n verhaal te lezen is altijd leuk. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Succes.xx

Reacties zijn gesloten.