ZEE VAREN, SNORKEL-EN DUIKEN

hello evvurrie boddie,

We waren beland as zuidelijkst as we’re gonna get. Waar datwe helaas niet konden duiken, DUS; let’s go snorkel. Superaanbieding in de hele stad “4 eiland tour”. Oke my friend, book us in.

Sanderendaags werden we opgehaald en stonden ineens in het lieflyke dorpje van gisteren [zie vorig blog] met 500 !!!!!! Thaaiense tourist [en 10 ffarang] op een pier. Hopsakeetje op 7 boten; op naar stop 1; Emerald Cave [google dit ok maar is – hie laa ries]. Wat blykt; geen ene Thaai kent zwemmen. Dus allemaal in zwemvest [de hille dag houwe ze die an ok], t water in, pak mekaar vast in de pollonesse en daar gaan ze.

DSCF5587

Son + ik lagen al n kwartier te zwemmen. Na een uurtje ”all aboard” en hup weg. En dat dus nog 3x, OMG, wel veel gelachen. En hoe oud en wys zyn wy 2 intussen?! Allebei beetje verbrand / rood – prutsers.

DSCF5598

Snel naar Krabi – Ao Nang en Ko PhiPhi om te duiken [is nie eng Sil – ik tik dit, dus leef nog]. Zondag 16mrt ”superday” = 3 duiken by elkaar i d buurt. Eerst naar een wrak; zn reet ligt op 32 m diep, het dek op ca 22 en bovenk schoorsteen op 8 m. Via een touw daalden we af naar de plees, toen een rondje achtersteven – veel vis, nog nie zo vil reef [boot ligterpas 18 jaar].

DSCF5615_5

Snel [8 km] verder naar ”shark point”, je raad al waarom t zo heet?! Inderdaad, men heeft r nog noit n haaj gezien. Wel veel vis, koraal en stroming. We waren potver3 moe toen we boven kwamen..

FF lunsjen en rusten voor de laatste duik; de oorzaak van t vrak; Anemone-reef. Een berg van 28 m hoog in water van 32 m diep. Met een touuw snel afdalen tot achter de bergtop [anders wer je weggestroomd] en in de luwte van t rif naar beneden. En natuluk na 40-45 miinuten weer omhoog – myn lucht op – Son nog zooitje over.

Dit smaakte naar meer, dus afgelopen dinsdag weer duiken; by PhiPhi-eilanden. Eerst 2 uur varen, daar 2x duiken, met rust en luns en weer 2 uur trug. Iemand heeft ons op de foto gezet wat we graag met u delen  ;-]

Helaas staan de gespotte 3 turtles niet op de foto. Die fotos zyn bye the weg van zondag. De beloofde haaien zyn niet gevonden, wel erruggu moi duiken. De duikmaster was gek en de meegaande Rus aardig, net zo onervaren as ik, maar beter. Zeg Son. Tsssss!>!

DSCF5614

BIJNA tyd om weer richting Bangkok te gaan. We zyn gisten tot halverwege gekomen en hoe HIELAARIES; nadat t duiken byna 2 weken van ons budget had opgeslorpt, zitten we nu ”vlakby” t dorpje; Ban Krut [hardop lezen].

De resterende plenning = nu; zaterdag richting de bridge over the river Kwae en omgeving, kyken of ze t hier netzo erg hadden als by ons [ooooohhhhh]. Dan nog n klein weekkie Bangkok en we voegen ons weer by zullie.

 

Voor meer foto’s; joe noo the drill.

Tot slot; Coby gefelisiteert met je promotie [jeziet – bigbrother ziet alles].

Tags

Booking.com