1 WEEK 2 GO

Nog even een van de laatste up-dates voordat we volgende week weer thuis komen.

De afgelopen zes dagen hebben we in de stad Kanchanaburi doorgebracht. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die qua natuur een van de mooiste van thailand schijnt te zijn. Ik zeg ‘schijnt’, want we kunnen nauwelijks uit eigen ervaring spreken. Vanwege de enorme hitte hebben en konden we eigenlijk heel weinig ondernemen. (met hitte bedoel ik 35 a 38 graden en een gevoels temperatuur van 46 graden)

We hebben hier in de stad natuurlijk wel een aantal verplichtingen uitgevoerd (de schuingedrukte feitjes onder aan het bericht lichten het een en ander toe; met dank aan onze cijfertjesnerd fret)

Een bezoek aan het Thailand-Burma Railway Centre Museum

Een bezoek aan het Allied War Cemetery

DSCF5655


Een bezoek aan de Death Railway Bridge (aka Bridge Over the River Kwai  –  zeg; Kweh)

DSCF5661

En omdat we vonden dat we toch wel erg weinig gedaan/gezien hebben en we hier toch zijn, hebben we vandaag nog geprobeerd de hitte te overwinnen voor een bezoek aan de Hell Fire Pass, 80 km van Kanchanaburi

DSCF5691

​Ten slotte willen we jullie ons uitzicht vanaf ons balkonnetje op de Mae Nam Khwae Yai niet onthouden:

DSCF5672

En onze vriend die naast ons in het water woont:

DSCF5678

Morgen gaan we naar Bangkok, we zitten in een hotel vlak bij het Lumphini Park, dus eens kijken of nog iets zien/last hebben van de protest rally’s die a.s. zaterdag gehouden worden door de anti-regerings beweging. We komen vast nog wel met n klein verhaaltje vanuit Bangkok!

Tot later!

 

Die spoorlijn die r ff snel moest komen is 415 km lang. Japanse ingenieurs zeiden; ”geef ons 100.000 bouwvakkers en over 5 jaar is ie klaar”. De generaals zeiden; ”hier heb je 250.000 birmese slaven en 60.000 krijgsgevangenen [waarvan 18.000 NL-ers – wisten jullie dit? wij niet] en over 20 mnd moet t klaar zijn”. Die tyd werd later verkort naar ”t mot in 15 maanden!”]. Van de slaven gingen er 80.000 dood, van de pow’s [prissonnurs of wor] 12.000, van de NL-ers 3.000.

[maar stiekum ff tussen ons gezegd en gezwegen; 415 km met zn 310 duizenden in 15 mnd = minder als 1,5 m per persoon = nog geen 10 cm pp per maand, dus en maar ja erg veel zin hadden ze ook niet en in 40 graden werken is ok nix. niet tegen je opa vertellen hoor, want die wor dan boos. en de gedwongen troostomaas ook]

Tags

Booking.com