TOTAAL – OVERZICHT + FEITJENS EN EIGENAARDIGHEDEN

Jaja, daar zijn we [al]weer, moogstwaarschijnlijk voor de laatste X. Morgen vliegen we naar huis [als alles vlgs huidige plenning gaat]. Om jullie van de ”vraag” af te houden; ”hoe was t?” bijgaand wat info. Lees ook ons gehele blog nog eens, bekijk de footoos en ons [logische] roetepad. Dan kunnen we wat gerichter praten.

Anders vragen wij wel aan jullie; ”En hoe was t hier? Nog roddels?”. (en dan niet zeggen dat we niks gemist hebben!)

Feitjes;

172 nachten zijn we van huis geweest

23 hotels/guesthouses hebben we verblijdt, plus in 3 verschillende huizen een maand gewoond en 1 appartement voor 2 weken.

6104 km gereisd (+ nog ongeveer 1000 lopend en 1000 “stadsvervoer”)

1 kakkerlak[je] binnenshuis gezien en doodvermoord [auw, sorrie]

0 bus- of treinongelukken meegemaakt

990 foto’s gemaakt (waarvan 243 voor jullie op blog geplaats)

36 reisverslagen voor jullie, waarop u 89 reacties hebt gegeef

80 boeken gelezen (sonja) resp. 39 boeken gelezen (fret)

999 bier op = byna 3 p.p.p.d.

6,7 graden laagste temperatuur (’s nachts in chiang rai)

37,8 graden hoogste temperatuur (kanchanaburi) – [realfeel zei 46 gr.]

Kwa geld konden wij hier rondreizen voor [ongeveer-omhoog-afgerond; slapen10, eten10, drank10, visums2, vervoer2, roken1 + diversen1 =]  € 36,- voor samen per dag. Als je hier een paar weken op vakantie komt, reken dan voor alles 3x zoveel en de post diversen kan met ekskursies, aktiviteiten en entreegelden behoorlyk hoog worden. Als t echt moet [budgetreis], schrap alkoholdrankroken en slaap ”local” of in zalen met gedeelde does/wc en t moet kunnen voor € 10,- p.p.p.d.. Vergeet je tikket niet.

 

Overige eigenaardigheden:

De thaise/aziatische toerist is lachwekkend; met z’n alle in een mega lelijk beschilderde bus met kitscherige gordijntjes worden de ze bij alle hoogtepunten in het land afgezet. Wat het verhaal of de achtergrond van zo’n bezienswaardigheid is dat interesseerd ze niet, als ze er maar een foto met zichzelf erbij van hebben en kunnen zeggen dat ze er geweest zijn.

thai tourist *  thaise bus * Selfies tourists *

 

Veel thaise gerechten zijn heerlijk. Wat wij juist niet lekker vinden en de thai dol op zijn is zoetigheid. Snoepjes, desserts, drankjes; het kan ze allemaal niet zoet genoeg zijn. Kinderen van 1 jaar oud krijgen al cola te drinken. Vind je het gek dat veel thai en hun kinderen te dik zijn… Kinderen van rijke ouders krijgen alle vette snacks die ze maar willen, en zijn verzot op fastfood zoals KFC en McDonalds. Dat is toch zonde in een land met zulk lekker eten. (ehh oja, al het lekkere eten is ook niet altijd heel gezond; veel verkeerd vet, weinig groenten, toevoeging van MSG, suiker, veel gefrituurd, maar dat maken we thuis wel weer goed)

zoet      fat kids *     pepsi-in-a-bag *

 

Autorijden dat kunnen ze hier echt niet, echt geen 1. Ook zijn die grote 4WD en PikUps veelste groot voor ze en zien derhalve voor- noch achterkant. Gelukkig is de topsnelheid hier ook zelden > 40 km/u.

Met zn 4en op de scooter *

 

Thai zijn zo mogelijk nog meer met hun mobieltjes vergroeid dan de rest van de wereldbevolking. Werkelijk bij alles wat ze doen hebben ze hun mobieltje voor hun neus; als ze boodschappen doen, als ze op de bus/trein/skytrain/metro wachten, als ze in de bus/trein/skytrain/metro zitten, als ze gezellig uit eten zijn, als ze aan het werk zijn, als ze met je afrekenen in een winkel, ik kan nog wel even doorgaan. De telefoons worden in tegenstelling met nederland nog vrij veel gebruikt om te bellen, maar het merendeel doet er spelletjes op en zit vooral op facebook. Daar moet je als thai door middel van foto’s en vooral veel selfies laten zien waar je allemaal wel niet geweest bent en hoe mooi je wel niet bent. Meiden zitten echt overal ongegeneerd tien keer hun haar goed te doen en tig selfies achter mekaar te maken.

telefoon *     selfies *

 

Gepensioneerde farang in thailand. Vanuit allerlei landen, maar toch wel veel Duitsers, NLers en Skandinaviers. Spreken wel engels, maar onder elkaar ok hil vil Duits en samenscholen doen ze, sommigen 2, 3 of zelfs 4x per week [onze huurbaas Theo zei altijd lachend; ”ich gehe wieder nach Gestapo-meeting”]. Slap ouwehoeren en biertrinken.

farangs *

 

Fret heeft al een iets geschreven over het personeel hier in thailand; ze kosten niet veel. Daardoor zie je er in elke winkel en restaurant teveel. Ze hangen een beetje te spelen met hun telefoon, te roddelen en giegelen met elkaar, en vaak genoeg leggen ze hun hoofd er maar bij neer om even te rusten, ja je wordt er natuurlijk wel moe van…

verveeld personeel *     slapend personeel *

 

Dan rest ons nog de vraag; Thailans, Land van de glimlach…??? Moeilijk. We zijn ontzettend lieve en oprecht vriendelijk en glimlachende thai tegen gekomen. Vooral als je, zoals wij vaak deden, gaat eten/wandelen op plekjes waar geen toerist heengaat en er ook nog eens wat thaise woordjes tegenaan gooit. Maar we zijn hier ook veel mensen tegen gekomen die chagerijnig en ongeinteresserd zijn, en je lopen af te snauwen. Een beetje dubbel dus en geen duidelijk antwoord op te geven.

 

WIJ GROETEN U (met een selfie, hahaha)

tot snel

 

Tot slot; BoerDektVrouw; zeer knap hoor – zonder my toch altyd betere resultaten. Kippen; jammer hoor, t gingzo goed, maar na ronde6 sloeg de drank zeker toe.

* met dank aan google afbeeldingen

Tags

Booking.com