VIETNAM FIRST IMPRESSIONS

Hallooooooooootjes, we zyn er 1 week en wat vinden we?!

Het worden denk geen lange verhalen , want op tablet tik moelyker as op laptop. En zoals men hier schryft, niet te ingewikkeld, idd Jip&Janneke-taal. Zoem in die foto, Annie is alive en kikking.

DSCF5935

TAAL,  het lykt of ze hier geen woord en heb ben la nger als 5 let ters, of a nders alles per lett erg reep not eren. Lykt mak luk, maar veel lykt op mkaar.

ETEN, niet te gevaarlyk beginnen is altyd verstandig. Maar, dus wy?!. Gewoon lekker alles langs de weg, wat op je plakkende formika tafeltje valt gooi je weer op je bord en als je eitje nog n beetje druipt is ie toch best gaarig. Eet met je handen, rol in de sla en dippen en happen. Kyk ns hoe smaak lyk.

DSCF5938

HANOI, elke dag van 10 tot 15 bestuderen we n wykkie. Eerst de binnenstad, gister de buitenwyken. Boeming buisnis, werk zat denk vor werkloze constructeurs. De ene dag loop je 10 km, de volgende dag met bus na bus na bus een rondje stad van 30 km, doe je ook 3x n klein uur over.

Eergister over de grote rivier gestoken, heen over de treinbrug, zie foto, trug over de (snel)weg. Wisten wy vil datdat niet voor voetgangers was. Waar de bovenkant v d brug niet meer zit, hebben ze gwoon ekstra palen en beton onder gemaakt, anders stort ie in. Maar de treinen blyven r over heen gaan. Hebbie tog nog wat aan je mechanika kennis,

DSCF5940

BARKRUKKEN, die zyn as je mazzel hebt 30 cm hoog, maar vaker 20 a 25. Dus we zitten dr lekker rielext by. Goed dak mn hoge hakken en korte rokkies tuisgelaten heb.

ZELFBESCHERMING, je moet op pad, want net na t ontbyt gaan de biahoi’s open. En dat betekent bier voor goedkoperals water. De 1e x gingen we naar kafe, ofwel ka-phe, is idd koffie. Nu weten we beter. En spesjaal voor Ruben, voor byna n eurootje kopie een bánh mì ……

&

DSCF5961

GELD, laten we simpel houwen. Alles kost ong veer 20 % van tuis.

PLAN, zaterdag gaan we n stukkie naar t noorden, als we n heuvel of berg zien stoppen we meteen, want hoog betekent vermoe jend en onder de 25 graden, dag, en 20 graaj snags. Dan naar t oosten tot de zee ofzo. Info volgt. Ook op de kaart by deze site. Tsjek ook nog meer fotoos.

NO KEN DO.

Tags

Booking.com