VIETNAM = UIT + LAOS = IN

Over Vietnam hebben we denk zoon beetje alles wel uitgelegen aan jullie. In de laatste week datwuddur waren, hebben we nog 3 “kust”plaatsen gezien. Meer same same en toch elke x weer different. En dan wel weer eindelyk ns met de trein gereist. 4 uur op n houten bankie, mooi hor. Nog paar laatste vietnamese fotoos;

DSCF6896 kopie

DSCF6895 kopie

En die oorlog he, tis me wat. Half daggie door de DMZ (de militerised zoon) met de beroemde tunnels. Claus Ter Rofobies wel beetje. Staat ok nog wel n fotootje van. Met zn paar honderden leefden ze daar als de amerikanen bommen en granaten gooiden. Honderden kms lang van aan mekaar gepunnikte holen. Impressive.

 

Tijd 4 wat anders. Nog 1 maand te gaan. LAOS. Lekker eigenwys ongeorganiseert naar de grens. Zooitje zooitje stempeltje stikkertje. En weer geen $5 smeergeld betaald, tog visum gekregen. Achterin een saurnghtoauw (pik up truk) met zn 20en naar Sepon “of all places”. Elke dag komen daar max 5 toeristen. Lekker nix te doen, tog leuk rondgebanjert en dorrupies gezien.

DSCF6996 kopie

Daarvandaan wilden we over snelweg 23 naar t zuiden. Maar wat presies weten we nog nie, maar weg 23 dee t nie. Of zo. Dus dwars over richting taaise grens. We zitten nu in Savannaket. Waarom ik dit schryf? Dat kunnen jullie tog op de roetekaart zien! En zouden vandaag via snelweg 13 naar t zuiden -Pakse- gaan. Helaas gister iets teveel gezopen met 2 medelanders.

DSCF6972 kopie

Toen we na 11en wakker werden was de bus van 9 uur wrschynlyk wel weg. Morgen wir proberen.

Tags

Booking.com