ZWETEN… ZELFS TIJDENS HET RELAXEN

Aangezien we nog genoeg tijd hebben voor we weer in Bangkok moeten zijn, en bedacht hadden om alleen zuidelijk Laos te doen, hebben we nu best de tijd om rustig aan te doen en te relaxen.

Wat een beetje tegenvalt is dat zelfs tijdens het niets doen in je hangmat of luie stoel het zweet over je hele lichaam gutst. Fret lacht erom. Ik niet 🙁

DSCF7018 kopie

Vanuit Savanakhet via Pakse begonnen we onze relaxtour in Tad Lo. Bekend om 3 mooie watervallen, maar buiten het regenseizoen valt t n beetje tegen met weinig en bruin water. Dat zelfde bruine water kwam overigens ook uit onze douche, maar daar voel je niets van.

DSCF7023 kopie

Tad Lo is n schattig klein dorpje, waar alle koeien, varkens, geiten en kippen met hun kroost vrolijk over straat banjeren. Fret is nog wel een paar keer n flink eind op pad geweest, ik vond n klein ronje en zweten in mn hangmat al inspannend genoeg.

DSCF7026 kopie

Na vier dagen besloten we te verkassen richting de 4000 islands, om te beginnen met het eilandje Don Det. Het staat bekend om de zuipende en blowende backpackende twintigers (vaak met vieze dreads), maar het blijkt best mee te vallen om die te vermijden.

DSCF7040 kopie

Buiten het noordelijkste puntje van het eiland, vind je hier toch nog steeds het “echte” Laos, met af een toe wat bungalowtjes en restaurantjes voor de toerist. We hebben n heerlijke bungalow met groot terras, twee hangmatten en n zitje met stoelen, dat alles uitkijkend op de mekong. Rechts onder ons n hele grote lao familie met jankende kinderen, blaffende honden, kraaiende hanen en foute muziek, alles vanaf ’s ochtend vroeg, maar he, wij zijn in hun land op visite, dus we gaan ons niet zitten ergeren.

DSCF7053 kopie

Morgen vervolgen we onze relaxtour voor een paar dagen op het eiland Don Khon, hier vlak onder, waar watervallen zijn en we nog een kans hebben om de irriwaddy dolfijnen te spotten als we daar deze keer wel zin in hebben. Vervolgens sluiten we onze relaxtour af in Champasak, waarna we de grens maar eens overtrekken naar Thailand.

Rest mij nu; n koele douche om t zweet af spoelen die het schrijven van dit verhaaltje weer heeft opgeleverd 😉

Tags

Booking.com