geen DAGJE ISTANBUL

Halloooo allemaal, t is begonnen!!!!    Intussen voor jullie een midden door de weekse break de week is ff door bericht. Wij pakken zonet onze eerste uurtjes rust. Vinden we. Ik loods jullie door onze heenreis.

Het plan was vertrek zaterdag 23.55 en via tussenstop van 15 uur in Istanboel op maandagoggent in Bangcock te landen. Vrijdagavond kregen we telefonies verzoek, om n vlucht eerder te nemen, met korte overstap, zodat we al zondagochtend in BKK zouden zijn. Lekkerrr hoorrr!!! Dus t werd [mn grap voor dit verhaal;] Istanweinig. Overstap was op papier 3 uur, in praktyk 1, want nog steeds wist geen ene turk hoe t met de zomertyd zat [die is nog]. Waarna n uur vertraging ??!? zorgde voor 2 uur, snappie. Wat n griebusbende dat vliegveld. Tip; maak dat je daar nooit nie te lang bent.

Bangkok was wel n beetje als tuiskomen. Weer lekker 30 graden, eten [te] heet, bier ook. En alles blijft toch regenmatig overweldigen. Als je elk jaar een paar honderd duizenden woondingen en zo moet bouwen. En wegen in de lucht. En metroos ondergronds. In 1 zo n stad gebeurt meer as in hil NLand. Alle werkloze bouvakkers [en constructeurs?!] naar Thailand. Maar nu geen tyd 4, wie weet in februarie nog n weekie tyd vrymaken voor BKK.

Dinsdagochtend met de early train [5.30 uur de wekker, maarja toch nog soort jetlag] richting t noorden. Gelukkig kloppen de grote getallen nog. Via trein en bus redden we t om binnen 8 uur 400 km vedderop te komen, idd gem 50 km/u = best snel hier. Alhier in Kamphaeng Phet zitten we in een schattig guesthoussie met bungloowtjes. Zal ff foto plakken. Hier rusten we paar dagen uit ;-]

DSCF7132

Hier in de buurt hebben ze rond 1200 de baksteen uitgevonden. Dan ga je natuluk kijken watje daar met ken [ohohoh, die juffrouw uit klas 3 -groep 5 bestond nog niet- die mij heeft leren spellen draait zich weder, om in heur graf]. Foto van ouwe meuk;

DSCF7141

Ons plan voor de komende maand is; vanaf hier gaan we westwaards tot de Birmese grens, daar rechtsaf [naar t noorden] en dan net zo lang-s de grens totdattewe vanzelf Laos n x instruikelen. Keep you posted.

Tags

Booking.com
 

6 Reacties

 1. Ruudlul
  4 november 2015

  Moi vurhaal

 2. Barbara
  4 november 2015

  Heerlijk weer om te lezen. Dikke X.

 3. Gerben
  5 november 2015

  Wederom niets van de tekst begrepen, maar mooie foto’s!

 4. Els Hogenboom
  5 november 2015

  Hoi Kids
  Weer een heel verhaal, het is niet gegaan zoals jullie wilden.
  Ik hoop inderdaad dat jullie Istanboel later kunnen bezoeken.
  Geniet van alles. XX

 5. Jet
  8 november 2015

  Dat ziet er weer heerlijk uit in de zon! En wat een keurige koektaal, begreep t best wel na 3x lezen! xx

Reacties zijn gesloten.