Dingen die ons (nog/weer) verbazen

Het is niet dat we al jaren lang in thailand komen, maar gezien de tijd die we al in dit land doorgebracht hebben dachten we het wel zo’n beetje te kennen. Toch blijken er nog veel dingen te zijn waar we ons over verbazen, die bijvoorbeeld in dit deel van het land weer heel anders zijn.

Wat is er lekkerder dan de dag te beginnen met een kom noodle soup langs de kant van de straat? Hier kunnen we ze ’s ochtends niet vinden… De noodle soup stalletjes komen pas tegen de middag op gang, en dus moeten we ontbijten met rijst en (vaak pittige) (vlees) roerbak. Lekker hoor, maar wat ons betreft toch iets meer voor lunch of diner. Dit voorbeeld heeft nog behoorlijk wat groentjes, wat niet vaak voorkomt, meestal is het overwegend vlees.

DSCF7151

En zo nog wat dingen die hier in Mae Sot anders lijken in vergelijking met andere delen van Thailand:

 • Er rijden hier opvallend veel mensen met een helm op op de brommer (okee, er zijn er nog steeds te veel die zonder rijden)
 • Ook zie je hier heel veel meer mensen op de fiets dan in de rest van thailand.
 • Er rijden hier opvallend veel nieuwe dikke grote auto’s (de thai komen net boven het stuur uit).
 • Het stikt hier van de muggen, en ze moeten altijd mij hebben.
 • Ieder huishouden heeft op z’n minst 1 ”waak”hond. Dat kan varieren van n klein k#ttelikkertje tot een grote enge, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze veel, vaak en hard blaffen. (volgens mij is dit overigens niet regio/plaats gebonden, maar overal in thailand)
 • Het stikt hier van de ngo’s en dus (voornamelijk jonge) expats

En niet specifiek voor hier, maar het viel ons weer eens op; Je rijd voor kilometers door een geweldig landschap naar je volgende bestemming, en dan beland je in een stad; zo lelijk…. (wat overigens niet wil zeggen dat het er niet leuk is hoor!)

 

(het wil trouwens niet zo lukken met het maken van foto’s – te weinig – maar er staan er al een paar onder het menu foto’s, en we proberen ze regelmatig aan te vullen) 

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

 1. Els Hogenboom
  10 november 2015

  Mooie foto’s . Hebben ze geen brood in Thailand?. XX

  • sonja
   10 november 2015

   Hahaha brood in Thailand…?!? Nee de fransen hebben vroeger niet in Thailand gezeten. Het enige wat je hier kan krijgen zijn sneetjes ”sandwich”brood, zoet en klef, zelfs geroosterd niet te eten.

Reacties zijn gesloten.