Heeeel veeeel meegemaakt in 4 dagen.

Dinsdag; hoerentent en nepdiktatuur.

De laatste dag bij C&C hadden we een rustdag. Toen pas viel op hoevaak een hutje voor 2 uur gebruikt werd. Soms lag iemand plat op de achterbank onder een deken. Met een zak over de kop werd die [m/v??] het hutje ingeloodsd en evenzo een [paar] uur later weer weg. Alsof wij dit door zouden geven aan de paparaszi  ;-]          Want zoals Cees het zei; ”Ut is ech nie allemaal ‘protsitaasie’ hoor, dr kommen dr ok zat met hun 2de/bijvrouw”.

’s Avonds was er een feestbijeenkomst op de provinciale weg. Een agent zette de weg met hekken af en gaf met lichtsignalen de omleidingsroete aan. Zeker 1 op 3 autoos lulde zich door de afzetting heen en bijna elke brommer karde gewoon door. Toen oom agent ff 1 minuut weg was reed alles erlangs. Niemand is/lijkt bang voor mister officer.

DSCF7322
wat tha ton crystal pagoda

Woensdag en donderdag; ThaTon viert feest. So so are we.

Aangekomen na een makkie busreis vielen we met onze neus in de roeiwedstrijden; met kl$&t%*peddels 100 meter tegen de stroom in roeien. Het hele dorp [200 mensen] stond te gillen en de man met de mikrofoon nog effe harder via de spiekers. En die gassies gingen met 2 km/uur zwetend richting finish. Zelfs ik werd al moe van het kijken.

De volgende dag moest en zou een heuvel beklommen worden om de pagoda bovenop te bezoeken. Hier ook best veel fotoos van geplaatst in de galerij. Het was heel anders als anders. Lekker leuk wandelingetje [al verschillen daar de meningen over]. Maar de heuvel met wat/tempel, pagoda en slangenkoppengebouwen was inderdaad echt eens anders en best gaaf.

’s Avonds hadden we m verdiend! Het feest ging ook nog steeds door; met opocht [kruising tussen die van donder- en zaterdag met de kermis] en natuurlijk vuurwerk. Ineens beginnen allemaal mannetjes te gillen en hollen en op het [rieten] dak van het restaurant/kroeggie te klimmen; stond het dak in de fik. Dus wij pakken ons bier ;-] en hollen naar ”buiten”. Binnen 3 minuten stond de brandweer uitgerukt alles na te blussen. En na 10 minuten ging de lichtschakelaar weer aan en namen er nog eentje voor de ”schrik”.

DSCF7364
brand in sunshine cafe

Vrijdag; 70 km varen en Nick of Simon.

We wilden niet perse naar Chiang Rai [daar waren we 2 jaar terug al een maand lang geweest], maar er was een mooie boottocht, dwars door de bergen. Dus toch maar doen. Met de auto zou het 95 km zijn, met de boot 70 [Pythagoras dat maar effe, of kijk op de kaart]. Er was 1 ”min”puntje. Vanaf 7 uur ’s ochtends drupte/hoosde/regende het afwisselend. Het was koud [23 graden] en de bergtoppen zaten in de mist/regen/wolken. Om 12 uur werd het droog en there we went. Prachtig.

Na 2,5 uur een tussenstop in een ”tribe”village. Een [dure] sanitaire stop, koffie, eventuele merchandise en op de foto met een 3 meters lange boa. En wie zien we daar??!?!!?!!!! Nick of Simon met die slang om zijn nek. Zie de fotoos; kan iemand ons effe uitleggen of het N of S is?!

Voor de statistiek[uss]en; we vertrokken op 460 meters boven de zeespiegel en landden op 380. Leuk toch, 80 meter naar beneden gevaren zonder te sluizen en maar af&toe een watervalletje van 10 cm.

DSCF7357
boot trip van tha ton naar chiang rai

Nog 1 weekkie Thailand-Noord en dan naar Laos.

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    28 november 2015

    Jullie hebben ook weer van alles meegemaakt, en wat zijn de foto’s
    toch prachtig. XX

Reacties zijn gesloten.