Heerrrrlijk weerrrrr

Eindelijk!! Onze eerste PunkRockBar in Z-O-Azie gevonden. De Blah-Blah-bar in Pai. ”No fuckin’ request” hing naast de dj/barman. Maar 2de nummer dattie draaide was van mijn vrienden van SLF en alle ouwe meuk kwam voorbij. Homemade T-sjurts [pistols, exploited, crass, enz] die dr nie uitzagen gingen voor 5 euries de tent uit.

Na Pai op weg naar Chiang Dao. Daar moesten we nog wel wat eigenwijze/reizigers-kapriolen voor uithalen [halverwege uit een bus stappen en overstappen op n andere bus!], want de bussiesmaffia in Pai wilde dat niet. Daardoor kwamen we wel pas wel bij donker aan en liepen t 1e de [zeker niet] beste hotel in. Bij daglicht snel weer weg. Maar n dikke km verderop zit C&C, tsjek hun fees-boek. Chan+Cees Bakker; from Beinsdorp; wereldstek – 10 bungloowtjes bij n grassie [tevens P-plaats] en uitzicht op bos/berg.

DSCF7286
tuesday market Chiang Dao

Ook heerrrrlijk; t weer. Overdag graadje of 28, snachts 18. Top.

We zijn nu grotendeels door de Thaise bergen heen. Dr komen r nog n paar, maar daar kunnen we meer langs-/tussendoor. Het gebergte waar we uitzijn is ca 1,5 km hoog. Waar we n paar keer echt wel dwars over moesten. In n hijgende/kreunende bus met max 20 km/uur omhoog. Af&toe dacht je echt dattie t nie ging halen.
Al = t hier wat platter, we hebben uitzicht op de Doi [=berg] Luang; 2222 m’ hoog, de op 2 na hoogste vh land. Gister gingen we m beklimmen. Na 6 km lopen waren we op 500 m hoog **. Toen zijn we gekeerd. Wel erg mooi, vol vogels. Ergens zit r n monnik in een grot al jaren van te genieten. Met n gids kan je naar de top, maar wij zijn niet gek ;-]

DSCF7255
aan de wandel

We zijn vanaf onze 2de dag tot eergister telkens een NL/Belgisch gezinnetje her&der tegengekomen. Denk dat we ze nu kwijtzijn?! Ik begon bijna te denken; strax scheert die lachende hippievader zn baard af en is t Frans Bauer die ons gefilmd heeft.

Nog ff kort over Pai. Ai ai ai ai. Er wonen 2000 mensen. Elke dag [van oktober tm april] komen er 2000 toeristen aan. Die blijven gemiddeld 2 a 3 dagen. Dat zijn er dus 5000! En niet allemaal v die nette mensen zoals wij. Neehee. Heel veel hippie-klaplopers met dreadlocks. Lanterfantende nixnutten. En sinds r n chinese film is opgenomen ook vele chinezen. Die bevolken de dure resorts. Daarenbovenop komen er in december en januarie [zeker in de wiekenden] nog 5000 thaaien bij. Effe op vakantie. Ik blijf dan rekenen he; das 50 miljoen euries omzet per jaar.

We gaan morgen naar ThaTon – Loi Kratong vieren. Wat dit is weten jullie natuurlijk al sinds onze uitleg in november 2013; zie daar.

** De eerlijkheid gebied te zeggen dat het dorp waar we starten op 400 m hoog ligt!!

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    26 november 2015

    IK HEB WEER GENOTEN VAN HET VERHAAL. XX

Reacties zijn gesloten.