Varend langs de Nam-Ou rivier (fotoverslagje)

Terwijl ik dit schrijf lig ik met alle kleren aan die ik heb, onder een dekentje op het bed van ons (gelukkig) stenen hutje. Het is buiten ongeveer net zo koud als het bij jullie in NL warm is, alleen moeten wij het zonder kachel doen.

De afgelopen dagen zijn we varend van Muang Khua, via Muang Ngoi Neua (alleen per boat bereikbaar), naar Nong Khiaw gegaan. Om er geen lang verhaal van te maken hier een foto verslag van de boottrip en de dorpen. Oja wat wel leuk is; kijk eens naar de nederlandse docufilm Banana pancakes and children of sticky rice. Dit gaat over het dorpje Muang Ngoi Neua en geeft je een indruk van de uitwerking van het toerisme op de bewoners. (zie hier de trailer)

DSCF7434
het dorpje Muang Khua
DSCF7457
vertrekpunt van de boot in Muang Khua
DSCF7469
uitzicht vanuit de boot, hier nog bewolkt
DSCF7487
meer mensen die met de boot mee willen
DSCF7496
volgepakte boot
DSCF7513
uitzicht vanuit de boot, blauwe lucht en zonnetje
DSCF7542
dorpsstraat in Muang Ngoi Neua
DSCF7549
Muang Ngoi Neua
DSCF7572
en hier zijn we nu; Nong Khiaw

 

Dit was natuurlijk lang niet alles, dus kijk hier onder de foto’s voor meer.

Over een paar dagen gaan we door naar Luang Prabang, waar het hopelijk weer wat warmer is. Tot dan.

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Els Hogenboom
  17 december 2015

  Wat een schitterende foto’s. Hoop voor iets warmer weer. Het is hier
  tussen de 10-15 graden. XX

  • sonja
   17 december 2015

   Hier ook tussen de 10 en 15

 2. J.kleinveld
  17 december 2015

  Ik ken je niet maar ik geniet van de verhalen,voor ons herkenbaar omdat wij daar ook met een bootje gereisd hebben en we kwamen op een soort kermis met 1draaimolen met 1blank kindje met sokjes met rushes en de andere kinderen stonden te kijken toen heeft mijn man omgerekend 2 euro aan kip gegeven aan de draaimoleneigenaar en
  toen hebben zo,n 10 kindertjes meegedraaid, mijn man kreeg een plastic stoeltje aangeboden. He was THE rich man.

Reacties zijn gesloten.