Luang Prabang

Laos’ offisjeuze hoofdstad. Er is vaak om gevochten, door koningen/-krijken, troepen enzo meer. Rond 1500 nog platgebrand/leeggeplunderd door de BLACK FLAG ARMY. Die hier toen een hoofdkwartier maakten. Na nog wat wisselingen kregen rond 1900 de Fransen het onder bescherming en maakten er een mooileuk stadje van. Nog steeds te zien aan croissants, te dure hotels, high dining en wine-bars. Staat r ineens een blonde franse gaylordMF te vragen quest que vous wil drinken…

DSCF7595
Old street in Luang Prabang

Toch nog steeds schattig en klein. Met een rondje van 8 km heb je het compleet rondgelopen, alle butenhuizen/-wijken included. De punt tussen wat rivieren [0,5 x 1,5 km2] is Unesco beschermd heritage. Hier is alles minimaal 2x zo duur als elders, met uitschieters als n hotelkamertje van $ 400, waar je met een riviercruise van $ 500 kan komen.

DSCF7619
Haw Pha Bang

Sommigen lijken dit als enig[st]e bestemming in Laos te hebben. Dan ga je dus naar een pagoda op n heuvel, het ‘grand’palace en een paar tempels. Waar ze [de monnikken?] hier entree vragen. De dag erna naar n paar grotten en n paar watervallen. Dat hebben wij dus allemaal niet gedaan. Wij zitten in een guesthuissie net onder deze toeristentrekker. Wij slenteren wat rond.

DSCF7608
monk in Luang Prabang

But anyways, all with all, het is een must see in Laos.

Vermeldingswaard nog;

1]  Het Laos food is best erg lekker en divers, MAAR overal en aan alle toeristen sgotelen ze dezelfde menukaartdingetjes voor. En dat is kwaite laf en niet pittig zoals t hoort. Dus wij zijn heel blij met nu een paar keer een goeie Indier. Wij lekker 3 jaar trug in de tijd.

2]  De winter is soms dichtbij. Al een dikke week savonds een lange broek en na 7en een trui. Gelukkig was er de Q-bar [in Nong Khiaw]. De BBQ [een halve gedemonteerde bom van de USA] werd gebruikt als kaggel/vuurkorf. Smaakt je bier Lao toch n stuk lekkerder  ;-]

3] Vooralsnog geen nieuwe fotoos in de gallerij, deze 3 in het verhaaltje plakken kostte al een half uur vanwege traag internet

4] en tot slot [vrij gekwoot naar -nog bedankt- Jes en Wijn];  WKWgvdN, LMZ, = t nou alweer k*rst, fyne dagen jullie. Wij slaan ze over!

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. J.kleinveld
    23 december 2015

    Wij hebben daar gesprek gehad met monnik en hij wilde graag naar Nederland komen, ja wie niet zullen we zeggen,maar buitengewoon vriendelijk en op de markt vers vlees wat door de vrouwen vlliegenvrij gewapperd wordt met een plastic zak aan een stokje. Het heeft wat, en natuur prachtig

Reacties zijn gesloten.