Last stop – Bangkok

Waanzinnigge stad. Vinden wij [nog steeds]. Joe ken love it and/or hate it. Maar het/alles is hier allemaal. Duik erin en laat gaan. Heerlijk gekkenhuis. Oh oh wat vliegt de tijd. We zijn hier onze laatste week alweer ingegaan. En de laatste 12 dagen doen we in Bangkok. Groot, groterst is het hier. Alles rammen en stampen met 20 miljoen mensen om je heen.

Onze aankomst was in ”oost” en we gingen even met het OV naar ons hotel in ”west”. 15 km in 2 uur! Die bussen gaan echter ongeveer netzo snel als taxi’s en tuktuks. Met zn allen lekker in de ”file”/dichtgeslibte [binnen]stad. Het snelste kan je op n brommertjetaxi. Of de skytrain, 15 m hoog overal overheen en de boottaxi, maarja die hebben maar beperkte trajekten. Als Son met de bus gaat en ik lopend, is het om het even wie er eerder tuis is. De bezweetste kan je wel raden. Wil je t ff zien voor een goeje indruk?! Google ff ”bangkok verkeer” en druk op afbeeldingen; prachtig [toch?]! (of klik gewoon hier)

DSCF7893
city bus bangkok

Het is dan wel de 7de x hier voor ons, maar meestal alleen op doorreis, of om n vliegtuig te halen. Voor t eggie waren we hier pas 2x voor 2 weken geweest, nu dus de 3de x. En elke x in een kompleet andere wijk/ander deel vd stad. Stel je voor; 10 miljoen mensen in de ”binnen”stad [15×15 km2] en 20 mljn inkl. de suburbs [40×40 km2], dat is een kwart van alle inwon[st]ers v Thailand. Waar je dus ook staat; trek een cirkel van 1 km om je heen en er wonen 100.000 mensen en er zijn alle voorzieningen voor een desbetreffende stad [maak die sirkel 2 km en je hebt een half miljoen mensen en bijbehorende stadse fratsen].

En in die leukte ontdekten we een leuk kroeggie en dat Patries en Woutr daar in een hotelletje 100 mtr vandaan zaten, nouja! Das vragen om een avondje aan de zuip; hebben we gister gedaan. Heden gaan we rustig aan doen?! Zij [zouden?] gaan fietsen en thai-boxen.

DSCF7898
biertje met patries en wouter

In alle drukte hebben wij echter wel een geinig ”motel”kamertje gevonden. Aan het eind van een [als de pont niet vaart] doodlopend straatje en langs een kanaaltje; bij de Thewet- en flowermarket. In de [100 jaar geleden] royal area. We kijken ook uit op n prachtig oud pand en doordat die zoveel ruimte om zich heen heeft, hebben wij dat ook. Maar uiteraard wel gewoon binnen 200 mtr lopen 25 restrauran[stalle]tjes, 10 minimarktjes en een echte [vis]markt; de meervallen schep je hier zo per kilo uit de sloot.

Op internet zag ik een top 16 van things to do in Bangkok. Er stonden nog 4 thingetjes die we nog niet gedaan hadden, waaronder naar een thaibox wedstrijd, mogelijk blijft dat zo. We hebben nog wel een to do lijssie, maar wat niet lukt; och.

Als ik dit stukkie eens teruglees denk ik niet dat jullie veel wijzer geworden zijn. Ik denk dat je zelf maar eens hier in Bangkok in moet duiken. En mogelijk geven eerdere Bangkok-blogs meer helderheid; ga naar ”tags” en klik op ”Bangkok”. (of klik gewoon hier)

 

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. sil
  21 februari 2016

  Gezellig avondje stappen. Goeiecreis naar Spanje straks

 2. Barbara
  21 februari 2016

  Geniet nog van de gekte. Hier mis je nix. Vies, koud en nat. Dikke X

 3. Els Hogenboom
  21 februari 2016

  Heb de foto’s van het verkeer gezien, prachtig maar wat een gaos. Veel plezier jullie laatste week daar. Goede reis naar Spanje. XX

Reacties zijn gesloten.