Een tropisch eiland, maar dan anders

Bounty stranden, bamboe/bladerhutjes en beachbabes/-dudes, dat is wat je denkt bij Thailand-vakantie. Wij zijn in de afgelopen jaren nog geen 1 x op n thaais eiland geweest, dus dat tsjekken we nu ff uit. Maar natuurlijk weer net ff different. We zitten op Koh Si Chang [niet te verwarren met Koh Chang], een eilandje van 6×1,5 km2, 100 km onder Bangkok. Er wonen 5000 mensen. Het eilandje heeft 2 heuvels van 100 en 150 m hoog en 1 zandstrandje van 300 m breed, zonder beeb/duud.

DSCF7839
strandje op Koh Si Chang

Vroeger had de voorvoorvoorvorige koning hier zn zomerhuissie, er zijn een paar uitzichtpunten en 3 tempels completeren t totaalplaatje. Dus hartstikke geinig, zodat er in t wiekent hordes [een paar duizend] Thai uit Bangkok hierheen komen. Zaterdag[nacht] is dus alles vol, eten ze seafood en drinken/kareokie-e zich lam, zondag allemaal weer naar huis. De rest vd week is t uitgestorven.

Wij zitten in t noorden, het strand is halverwege en we moesten ook nog van west naar oost dwars over de heuvel, das 3 km one-way, dat was 1 x leuk en voor u hebben we dit op [bovenstaande] foto’s vastgelegd.

Het plekkie/huis/tuin/strand van koning IV hebben we op zaterdag met n bezoek vereerd, gezellig tussen de selfies-klikkende thaaj. Het uitzicht is een brij van vrachtboten. Het schijnt dat er giga-oceaan-schepen hier voor anker gaan, alles overladen in boten die de rivier op/Bangkok in kunnen varen. Wij zouden n haven bouwen, maarja.

DSCF7869
uitzicht op zee

De hoogste berg heb ik ook nog ”even” beklommen. Met n riel fiel van 39 graden is dit misschien n beetje raar. Daarna moet je nl 1 liter drinken om weer op je oude gewicht te komen. Maar alles voor het uitzicht op fotoos voor u. De pieren, het dorp, een eilandje vedderop, die vrachtboten weer en wat natuur. Schitterend ;-]

DSCF7855
uitzicht over Koh Si Chang

Onderaan de heuvel, maar nog wel n meter of 25 boven het stadje hebben ze n waterreservoir [van ca 3 ha.] gebouwd, max 3 m diep. Best slim. Maar het is OF te klein, OF t heeft te weinig geregend vorig jaar, want het staat zo goed als leeg. En de regen komt pas over 3 maanden.

Zo, nu de was ophalen en -hangen. Morgen weer verhuizen. Maar dat vertellen we de volgende X !

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Jet
  14 februari 2016

  He dat ziet er goed uit man, dat blog van jullie, net echt!
  Goeie reis maar weer straks naar Spanje!

  xx Jet

  • fret
   16 februari 2016

   Vinden wij ook Jetje. Als nu ook de hele wereld ‘m nog gaat lezen, zou mooi zijn ;-]
   Vooralsnog en -lopig wordt elk blog door 60 a 120 piepeltjes gelezen, meest stuk of 75!
   En via where to stay/booking.com nog geen eurootje verdiend.
   Maar wij zelf vinden t [ook/erg] leuk.

 2. Els Hogenboom
  15 februari 2016

  Van boven af ziet het er prachtig uit, maar het strandje ziet er niet zo appetijtelijk uit.
  Hoop voor jullie dat je nog iets beter tegen komt. XX

Reacties zijn gesloten.