Aqui Antequera – alles werkt bijna weer

Elke dag verkennen we ons territorium iets verder. Antequera is een stadje met 40.000 inwoner(ster)s EKSAKT in het midden van Andalusie. Op een heuvelvlakte; 500 mtr boven zee. Wij wonen dan weer op n heuveltje 50 mtr hoger, tegen een oud kasteel aan. Op dat heuveltje is 1 cerveçeria en 1 buurtwinkeltje, dus moeten we nog hil vaak regelmatig naar beneden. En later dus ook weer omhoog. Onze kuiten zijn als staalkabels.

Tis wel een best wel toeristiese attraxie hier. Soms loopt er n hele grijze golf toeristen door onze straat/honderden door t dorp. Om alle 30 middeleeuwse kerken/gebouwen te bezichtigen. Wij zullen hier binnenkort ook eens wat aandacht aan schenken. Vooralsnog loop ik liever de andere kant op t dorp uit, de natuur in. Ook hiervan zullen nog wel n x (foto)verslagen volgen.

DSCF0014
capilla-tribuna del portichuelo

Op het buro vd Policia National zei oom agent dat “alla station de buses zijn mucho cameras, zodat grande kans dat ie de dief ging pakken”. Na 1 week gingen wij op zaterdag toch maar internetsjoppen en na 5 uur klooien was t meeste weer besteld. Vanaf maandag tm donderdag kwam er elke dag wel 1 of ander pakketje/bezorger, dus we zijn weer redelijk van spullen voorzien. De kleine dingetjes hebben we hier in t dorp gekocht. Het wachten is nog op de bestelde camera, hooplijk begin volgende week, dus u moet het nog doen met een paar shotjes van/met t tablet.

Het weer hier is dan wel aardig, maar valt ons wat tegen. Wij dachten “spanje, altijd goed”, maar t is hier maar n graadje of 5 (snags) à 10 (rond de middag) warmer/minder koud als bij jullies. Van 11 tot 18 uur kan je lekker in je sjurtje buiten zitten, edoch n korte broek is niet nodig. Ervoor/-na is trui/jas nodig en binnen staat de butagasflessenkachel aan. Met 1 fles van 12,5 kg a € 14,- redden we t geen week. Afgelopen week was t “koud”, sinds gister beter en dat schijnt nog wat door te stijgen.

IMG_20160312_111836601
olijvenwinkel

Kwa prijzen lijkt het hier allemaal n beetje 60 – 80 % van in NL te kosten. Ook in t café; de akzijnsen zijn hier denk n stuk lager. En t stikt (dr zijn r zeker 6) hier vd Chinese Bazaars (rommelwinkels à la Action); die hebben de duvel en zn ouwe moer voor weinig. Kwa qualiteit weten we nog nie hillemaal, dat houden jullie tegoed.

Maar voor de geīnteresseerden;
fluitje    € 1,20
vaassie   1,50
flessie     1,40
tree blik   5,28   (voor duitse pils tot max 9,95 voor heineken)
benzine   1,10  p ltr
peuken    4,50  p pakkie

Tags

Booking.com