Andalusie gaat los met pasen

Terwijl jullie wellicht nog aan het bijkomen zijn van de VGV op je vrije tweede paasdag, is hier het normale leven eindelijk weer begonnen. We hebben hier een ruime week te maken gehad met optochten, processies en paasgekte, georganiseerd door de vele (+/- 30) kerken. Elke dag sinds vorige week zondag was er ergens in het stadje wel een wijkje afgezet voor verkeer en de muziek van een optocht te horen. Donderdag en vrijdag waren vrije dagen, en de plaatselijke bevolking ging op z’n paasbest gekleed/verkleed. Allemaal flauwekul vinden wij natuurlijk, maar het is wel heel typisch voor deze omgeving.

processie door onze straat

Dat het economisch slecht gaat in de zuid-europese landen hadden we in Nederland natuurlijk allang gehoord. Hier zien we heel duidelijk hoe zich dat uit. De jongeren trekken weg uit een klein stadje als Antquera, de gemiddelde leeftijd van de inwoners hier is grijs. Ook zien we opvallend veel bedelaars en daklozen, het lijken er meer dan we in de laatse 4 maanden in azie zijn tegengekomen. Had ik toch niet verwacht, maar de sociale voorzieningen schijnen hier echt minimaal te zijn.

IMG_20160326_170646750.jpg
El Torcal de Antequera

Inmiddels hebben we ons eigen stadje wel ondekt, en willen we langzaam de omgeving gaan verkennen. Dat valt niet helemaal mee zonder eigen auto, want het openbaar vervoer is hier niet wat we gewend zijn (niet als in NL en zeker niet als in TH). Bussen rijden hier soms maar 2x per dag naar plaatsen in de buurt, alleen naar Malaga is de verbinding wel prima. We hadden het geluk dat Kees en zn zoontje Ruben ons afgelopen zaterdag met de auto vanuit Granada kwamen bezoeken; we zijn naar het natuurgebied El Torcal gereden, karst gesteente/gebergte wat 200 miljoen jaar geleden zeebodem was.

IMG_20160326_164733147
El Torcal de Antequera

Terwijl ik dit zit te typen ben ik (niet voor het eerst) aan het wachten op een koeriersdienst die mijn nieuwe (vervangende) camera moet komen bezorgen. Besteld op 5 maart, beloofde levertijd 6 tot 8 dagen. Wat ik niet wist (niet goed gekeken, goeie deal dus snel besteld) was dat de camera uit Hong Kong vandaan zou komen….  Zes dagen na de bestelling werdt de camera verstuurd, dus ik proberen het pakketje te volgen; Na 11 dagen pas de eerste informatie; in transit in Nederland!. Vervolgens via Belgie naar Milaan!, naar Barcelona, Madrid en na 18 dagen eindelijk in de buurt; Malaga. In de wagen voor aflevering afgelopen woensdag, maar weer vrolijk mee naar het depot aan het eind van de dag. Feestdagen en nog meer feestdagen dus geen bezorging. Zou het dan eindelijk vandaag gaan gebeuren? We wachten af……

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    28 maart 2016

    Hebben jullie ook de processies bekeken? Ik hoop dat je camera gauw ariveerd kan je je gang weer gaan. Hier alles goed.

Reacties zijn gesloten.