Tijd voor uitstapjes + een nieuw huis

Aangezien we in Byford druk bezig zijn geweest met het kopen van/het schoonmaken van/het kampeer en rijklaar maken van de campervan, hadden we nog geen tijd gehad om de omgeving wat uitgebreider te verkennen en wat daytrips te maken. Toen de camper ready to roll was, was het tijd om de road te hitten, te beginnen met een uitstapje naar Fremantle.

Een nogal toeristisch maar alleraardigst havenstad(je) vlak onder Perth waar nog wel wat historie te bekennen is. Een rondje lopen, en als lunch natuurlijk fish & chips aan de haven, lekker op z’n engels met veel salt & vinegar. Na nog wat geslenter en een rondje supermarkt (zo’n grote hebben ze in Byford niet) via de meest drukke route file rijdend terug naar “huis”.

DSCF5041_2
Fremantle
 DSCF0544_2.jpg
Fremantle

Niet lang daarna was het al weer tijd om de house owners van het vliegveld af te halen, en te verhuizen naar ons volgende oppas huis. Omdat het maar 30 km verderop ligt in de plaats Baldivis, helaas nog geen roadtrip met overnachtingen in de camper.

Baldivis is een merkwaardige plaats. Het is niets anders dan één grote nieuwbouw wijk. Niets is ouder dan een jaar of 6-7, met alleen een groot winkelcentrum aan de rand, verder nergens een winkeltje, en nog steeds van alles in aanbouw. De huizen zijn allemaal gelijkvloers, hebben een inpandige garage aan de voorkant die minimaal groot genoeg is voor 2 auto’s en het aanzicht van het huis verpest. Je ziet hier bijna geen mens op straat, het lijkt wel uitgestorven.

Volgens Fret zouden de mensen in NL ook graag zo willen wonen. Volgens mij niet. Kijk naar de foto’s en oordeel zelf.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Gisteren zijn we nog even naar het kustplaatsje Rockingham gereden, en helemaal in het puntje op Point Peron wat plaatjes geschoten (zoals die hieronder en boven dit verhaaltje). Meer vind je hier bij de foto’s. Vandaag gaan we nog even een kijkje nemen bij de jaarlijkse Baldivis Country Fair, al klinkt het vreselijk oubollig en is het 30+ graden, en vervolgens staat Mandurah nog op het programma voor volgende week. Wil je weten waar alle plaatsen liggen, klik dan hier voor de kaart.

DSCF0593
Point Peron, Rockingham

Oja, de reden dat we in Baldivis zijn is de rooie kater Ronti. Af en toe zó gek als een deur dat je denk; hier moet ik een filmpje van maken. Natuurlijk ben je dan altijd te laat met je camera of is het te donker…. Mocht het nog gaan lukken de komende tijd dan gaat ie uiteraard online.

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

 1. Els Hogenboom
  5 november 2016

  Leuk verslag en fofo’s van fermantle,waar jullie nu zitten zou ik niet willen wonen wat een saai straatje.Misschien is het aan de achterkant en binnen beter. Veel plezier met jullie anderen tripjes. X

 2. Jet
  13 november 2016

  He moppies! Gaat het goed daar in groot lelijk centerparcs dorp? Hopelijk mogen jullie daar snel weer weg! Top camper! Nemen jullie mee naar huis dan neem ik m over. Zeker lastig in t vliegtuig? Nu weer surprise knutselen hier, daar komen jullie weer mooi onderuit 😉
  Tot laterz! Jet

Reacties zijn gesloten.