Door politie met zwaailichten van de weg gehaald.

Komen we na een ruime 700 km’s het pittoreske Mount Barker ingereden, alwaar we moesten zijn voor ons 3de huis-oppas. Over de hoofdweg, door het centrum, ff zoeken, netjes met gevarenlicht aan op de kruising. en ja hoor, daar komt’ie aan, in vol ornaat en rood- en blauw zwaailicht; oom agent. Hoe waren we daar zo gekomen?!

DSCF0756
on the road

Na een dikke 2 weken hadden we Baldivis en omstreken wel gezien, tijd om eens “echt” 3 dagen met onze camper onderweg op pad te gaan. Afgelopen dinsdag vertrek, de dag dat een hittegolf de buurt tot 38 graden opstookte en wetende dat daarna puistenweer kwam. Mooi om alles eens uit te proberen. De eerste 100 km snel afzakken [we gingen naar t zuiden, ja] en toen was daar eindelijk/ineens de rust waar het bij Australië altijd over gaat. Via de “touristic old coastroad 250”, dwars door prachtige wine-gebiedjes reden we -langs de uiterste westelijke australiekust- tot Margaret River, waar een parkeer[kampeer]plaats op een 100 mtr hoge klif aan de zee in een nationaal park was.

DSCF0751
op de camping

Daar sta je dan, middenin nix, geen lantaarnpaal, geen douche, een gat in de grond om te  . . . .  Genieten van de sterren. De volgende dag een prachtige -niet verwachte- lucht/dag. Rustig aan op pad naar -uiteraard- het volgende park, je struikelt dr hier over. Soms denkt ‘r een boer, joh, ik kap hier ff 400 ha [2×2 km2!] plat en ga 400 koejn houdn, maarja. Toen we net 1 minuut  aan de lunch zaten begon het dan toch; regen. En ook meteen 15 graden [normaal is hier rond deze tijd 23!]. Eind vd middag kon ik nog een rondje om het meer en stuwdam, 6 km mooi, lopen, maar na het eten en intussen geen 10 graden meer, met sokken aan naar bed. En handjes onder de dekens!

De opkomende zon wekte ons en na een bakkie koffie is alles weer goed. Nouja, op deze “camperplek” was nie eens water. Maarja, dat heb je natuluk zelf bij je [alleen dat er iets met de kraan in onze camper stuk is/ging, dees week ff laten maken]! Weer ff 200 km door bos en dal. Ineens leek het of er in de verte [je kijk soms 20 km vooruit] een kompleet andere bosbegroeing aankwam. Bleek het een paar jaar dr voor bijna hillemaal afgefikt te zijn en nu weer aan het opkrabbelen. En dat ook meteen weer 10×10 km2! Via het geinige plaatsje Denmark kwamen we toen op de mooiste [deze kon je wel echt zo noemen] camping; aan zee en gratis citroenen. Omdat onze koelkast niet zo groot is, hadden we een 4-literzak wijn erin gepropt. Daar was het nu mooi tijd voor, al vroegen we ons dandere ochtend af waarom dat in 1x op moest; ohohoh dat zielig hoof.

DSCF0787
Parry Beach, Denmark

Wat verder nog[al] opgevallen is. 1] Al is er maar om de 60 km een “stadje”, daartussenin is 1 weg en daar gaat dan een schoolbus over met bij elke boerderij een halte. 2] Ze rijden hier links!!

Ohja, die agent, hoe liep t daarmee af? Die stapte lachend uit en riep “hey fret” [verstond ik], of “hey friend”. En liep op me af, boog opzij en daarna door t raampie “hi Sonja”. Wassut de eignaar van ons oppashuis, die ok tevens een koppert is!! De laatste 1 km onder politiebegeleiding bij het huis afgeleverd. Dat is weer giga-tegek, maar volgende week hierover meer. De fotoos zijn nog niet eens ontwikkelt.

Tags

Booking.com
 

4 Reacties

 1. Barbara
  19 november 2016

  Ziet er leuk uit zo, jullie campertje. Had van mama wat foto’s op de app gehad. Mooie uitzicht hoor. X

 2. Els Hogenboom
  19 november 2016

  Weer een mooi verslag, jullie boffen toch maar met de aandacht van de politie
  Wat een prachtig land ik ben benieuwd naar de volgende foto’s. Veel oppasplezier.X

 3. Harriët
  21 november 2016

  Klinkt goed allemaal, have fun!

 4. Frank
  23 november 2016

  zozo fretje het huis van een cop…..netjes aan dus doen. ziet er allemaal vet uit daar.. leuk ook die kampeer plaatsjes waar je gewoon kan staan met een uitzicht, van zeg ik U daar. vermaak jullie en leuk om de verslagen te lezen.
  ps . we zullen een biertje klaarzetten op het 50ers feessie

Reacties zijn gesloten.