Zoals de aboriginals zeggen; Pwakkenbak.

We hebben het weer enorm getroffen in onze landelijke woonstal te Mount Barker [zie titel]. Onze hond is nogal een ouwetje, soggents tussen 6 en 8 komtie ons wekken en na een snelle hap [zijnerzijds] sjok ik met m de oprijlaan [half] op en neer. Smiddags en savons vintie een rondje tuin meer dan zat; eazy peazy, of zoals de spanjaarden zeggen; kippenkakkie. Over kippen gesproken; daar hebben ze dr ok 19 van, die eten wir mooj AL je groenafval. Reken op 5a6 ei/dag zeiden ze. Kwenie wak goe doe, maar al dagen lang 9a10 stuks! We krijgn ze nie op. Tussendoor nog even de aerebeiepluk, spinazie, bietjes, munt, citroenen en nog veel meer, heerlijk [uurtje “werk”]. Vergeet de 2 goudvissen niet!

De “berg” vh dorp[naam] steekt krap 100 mtr bovenuit, dus op zich wel een mooi gekozen naam, voortaan te noemen; Berg Blaffer[tje]. Het dorp zelf bevat krap 2000 inwonersters en is hoofddorp vd gemeente Plantagenet [leuk weetje; de Plantagenets werden in 1500 uitgemoord door de engelse royal familie!], waar in totaal 5000 mensen wonen op 5000 km2. We hebben het telefoonboek vd gemeente; 12 A4-tjes met 2000 nrs, de postbode  heeft het echter nie moeilijk; het postkantoor heeft 666 postbussen en je komt t maar halen. NB.; Wij hadden r dan wel 4 dgn en met een omweg 700 km over gedaan om hier te komen, de huiseigenaren stapten gekoffert in hun auto en dachten binnen 4 uur de 350 km snelweg naar t vliegveld ff te doen.

DSCF0824
Uitzicht vanaf de voorkant over het perceel met in de verte het huis

Het huis is [presies wat ik wel = in mn hoof ontworpen heb]; een omgebouwde landbouwsschuur van 10×20 m2. In het midden een woonkamer van 10×10, lings 2 slaapkmrs van 5×5 en rechs een keuken van 5×7 met bij/was/badhok 5×3 m2; prachtig. Het ligt wat achteraf op een perseel van 275×80 dus de vuilnisbak a d weg zetten kombineer je met t uitlaten vd hond [hij maakt zo toch nog wel wat meters]. Ook best zelfvoorzienend; leuk. Als er elk jaar een eucalyptusboom omvalt, kan je aardig doorstoken. De olie in de bladeren brand as n tierelier. De houtboiler moeten we hier elke dag ff mee opwarmen [ik ben dan wel padvinder, maar geen echte vent, en fikkie stoken is toch meer Son dr ding, die kan dat vil beter]. Achter t huis n regenwateropvang [75 m3], die nu vol is. Maar als t nu 4 mndn niet regent, zal de bodem best inzicht komen.

DSCF0808
Uitzicht vanuit de keuken

Omdat alles hier n beetje scheef [heuvelachtig] =, maakt men op t laagste punt v je landje n dammetje, waardoor een vijvertje ontstaat [noodwater]. In ons geval 1000 m2, met een strandje, dr ligt zelfs een bootje. Je kan r ook in zwemmen, maar als er in de buurt een brandje is, moet je dr snel uit, want een blushelisjopter kan zomaar ff een zak van 2500 liter eruit scheppen, en daar wil je niet in zitten ;-]

Een tv hebben ze niet, maar wel 2 retegoeje mountainbikes [waar slaat die vergelijking nou weer op?, ze hebben ook geen afwasmasjien!]. Dus ik ging ff lekker biken; nouja  100 minuten heuvelop en binnen 20 minuten trug [assik nie geremd had binnen 10 minuten], das toch meer dat t op sporten lijkt, best nix.

Ons wekelijkse uitstapje voerde ons afgelopen week naar Albany, een “grote” stad hier in de regio, 50 km vedderrop. Harstikke geinig, rond 1850 ontstaan, daar zijn nog 10 gebouwen [toen alle] van over, maar wat t t mooist maakt is toch de omgeving. Op de kaart denk je dat er nog een “pieletje” natuur onderaan de stad in de zee hankt. Daar aangekomen dit schiereilandje “even” afrijden is toch weer 50 km v.v.. Maar dan heb je ook wel weer een paar bjoeties gezien. En als we wat leuks/moojs zien, dan klappen we ons campertje uit/open, zetten n bakkie en genieten!

DSCF3007
Torndirrup National Park, Albany, WA, Australia

Ohoh, er is nog zoveel te vertellen en we zien zoveel, maar kga bijna stoppen. Wel nog ff over die boer[derij]en hier. Die boer uit t vorige blog kan natuluk 4 miljoen liter melk of 400duizend kilo kaas maakn. Of hij levert hil vil hamburgers voor de HungryJack [das de aussie BurgerKing]. Dan moet zn buurman toch ff wat anders gaan doen op zijn 400 ha. Dat kan zijn; 5000 schaapn, daar maakn ze hier Uggs van! Of graan; 4000 ton komteraf, goed voor 6 miljoen broden. Belangrijk is ook de wijnproduxie hier; van die lap grond kan je wel 2,5 miljoen flessen vullen. Nu staat r hier een boerdrie te koop van 1700 ha, voor 2 miljoen euries. Iemand interesse?!

Tot slot; een pils kost hier in de kroegen toch wel omgerekent € 4 voor een vaassie. Vinden wij jammer. Je zou (zie net hiervoor) denken dat wijn bijna gratis is, maar is nie zo, kost € 5 in the bar. Gisteravond hadden we de legendariese blues hero Les Karski live kunnen zien. Joetjoep gaf aan dat je daar toch wel een pint (of wat) bij nodig had en les warski nie waard.

En dat vandaag jarig is en 40 geworden; Sex Pistols – Anarchy in the UK en de Volkskrant de belangrijkwekkendbeste punk rankt; 1. Ramones 2. Clash 3. Dead Kennedys 4. de Ex en 5. STIFF LITTLE FINGERS.

Oja, vergeten jullie ook niet de rest van de fotoos te bekijken.

 

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Els Hogenboom
  26 november 2016

  Wauw wat genieten jullie daar, wat een natuur. Ik hoop dat het bij het volgende adres net zo mooi is. Prachtige foto’s geniet hier nog even van. XX

 2. Barbara
  26 november 2016

  Jaloers!!!!!! X

 3. Eveline
  26 november 2016

  Hoi Son en Fret,
  Wat klinkt dat allemaal goed zeg! Genieten maar. Heel veel plezier nog.
  x Eveline

Reacties zijn gesloten.