De 50%-regel [klopt] en Adelaide

Presies nu heden 4 jaar geleden vertrokken wij naar India, voor onze eerste/junior[probeer;-]reis. Daarin die tyd zyn we -met tussenpozen- eksaktement 24 maanden op pad. Das dus de helluft is 50%!

Onze 5de huiszitter alwir byna op. En daarmee ook de provinsie/staat SOUTH. Maar laat ik niet op dingentjens vooruitlopen, regelmatig wyzigt onze toekomst toch nog. Lees hiervoor ons volgend verhaal. De plannen staan alwel in het roete[ge]plan-nerd.

Onze huidige oppas in Mt Barker is lekker [geweest]. Geinig dorp, brave hond, lekker 1a2 uur/dag wandelen drmee. Dwars door dorp en omliggende heuvelweilanden, net nog tot de enkels in de blub, maar troelahond wil vooralsnog niet doesen. Ook [in] de omgeving -de Adelaide Hills- is mooi, maar zoals zo vaak heb je na 1 of 2 dorruppies de volgende 3 a 4 ook wel al gezien. Wat hier nog ff opgevallen is, zyn de Duitse plaatsnamen, al hebben ze r in 1917 een hoop verandert in wat Engels, sommigen in 1935 weer trug duits [en in 40-45 niet meer weer trug!]. Hahndorf trekt met houten balken in huisgevels en biergardens met bybehorende wurst-en meisjes in dirndl bakkenvol toeristen. Grüntal heet [nog] Verdun, maar Löbethal was ff Tweedvale.

DSCF3660
Adelaide

Maar ons doel was toch ook wel om Adelaide een (paar) x te bezoeken als we daar/hier indebuurt waren. Gesticht net als hier de hele regio in 1836, wonen r intussen 1,5 miljoen mensen, maar met een begaanbaar/overzichtelyk sentrum. Over de stad-plenning is al snel goed nagedacht; tot 1900 een stuk van 3×3 km2, waarin 3 wijken gebouwd rondom de rivier, daaromheen 1 km-breed groen/park, waaromheen pas later de uitbreidingswijken. Dikke boulevardlanen, met priem OV. Trammetje naar t strand, maar dat is sowiezo niet zo aan ons besteed en wij gingen op de koudste dagen, als t onder de 25 was [bij 35 zaten we in onze achtertuin onder de pergolaoverkapping]. Na 2x bezoek en slenteren hebben we “alle” oude grandeur en nieuwerwetse poeha wel zo’n beetje gezien denk-en-vindenwe. Aanrader als je in de buurt ben-t.

DSCF3662
Adelaide

Hebben jullie de Tour de down under nog n beetje gevolgd?! We zagen t pilleton hier de hills opstoempen. Met Robert Gesink en Wilco Kelderman in de top 10, best n mooi resultaat. Voor de Australian/Melbourne Open zyn wy sportfanaten net te laat daar. Wie weet is er nog n x een brits- of dardge-toernooi in de buurt. Want van krikket (is met 3 doelpaaltjes, waar de lat(jes) los opliggen) en aussie-footbal (mengsel van voebal&rugbie, met 4 doelpalen en de lat op 3 mtr hoog, waar de bal OVERheen moet) snappen we nix. Bowlen is hier ook groot en snappen we dan wir wel (dank riet&joop); is net als by zjeu-de-boel, maar alles is 2x zogroot (ballen, veld<–is soms van vloerbedekking wat ze stofzuigen-buiten!).

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    25 januari 2017

    Weer een mooi verslag,zoek je alles op internet of weet je zelf heel veel. We wachten op de volgende blog. Veel plezier.XX

Reacties zijn gesloten.