The Booze Bus & Mount Barker 2.0

Om bij het eerste te beginnen. Ik had hem al een aantal keer zien staan naast het hotel/de bar/de bottleshop in Mannum; The Booze Bus. Een klein krakkemikkig busje met op de zijkant (je raad het al) “The Booze Bus” geschilderd. Dan ga je je natuurlijk meteen afvragen waarvoor/wanneer die gebruikt wordt. Op oudejaarsavond hebben we het uitgevonden. We zijn onze heuvel afgedaald naar het dorp 3km beneden om een pint te doen in die bar. Het bleek meteen een goeie keuze; vaag lowlife volk om naar te kijken (de een wat meer dronken dan de ander), en herrie uit de box, waaronder voornamelijk AC/DC.

DSCF3588
oudejaarsavond in de kroeg

Na een aantal pints, wat vuurwerk in de verte, wat slap gelul met de locals en nog een paar pints, riep de nukkige barvrouw om half twee (al); over tien minuten rij ik het busje voor, wie wil er mee? Iedereen die wilde werd gewoon gratis naar huis gereden! Aangezien wij 3 km heuvelopwaarts moesten lieten we dit natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Eerst werden de mensen die westwaarts moesten thuis gebracht, dus stonden we buiten nog een half uur te wachten/ouwehoeren, daarna kregen we een prive ride naar ons huis! Oja, en die nukkige barvrouw bleek eenmaal achter de bar vandaan een schat van een mens.

DSCF3616
voorkant van ons huis

Dan het tweede; wederom hebben we een oppas huis in Mount Barker (je weet misschien nog wel van 4 verhaaltjes en bijna 3000 km terug). Alleen ditmaal zitten we in Mount Barker in South Australia, ipv Western Australia. Het dorp hier is een stuk groter, maar het huis en voornamelijk de tuin zijn stukken kleiner. Dit keer hebben we 1 hond om op te passen, een kruising tussen een labrador en duitse herder, Ebony genaamd. Ze is gelukkig een stuk rustiger en beter opgevoed dan onze vorige hondenvrienden.

DSCF3644
Ebony

We mogen ons hier twee weken vermaken voor we weer verder moeten. De omgeving is hier mooi en het dorp is de moeite waard, dus dat zal geen probleem worden. Adelaide is maar 40km hier vandaan en de bus daar naartoe vertrek bijna voor ons huis, dus daar gaan we binnenkort ook maar eens kijken. Overigens is het einde van onze reis al weer in zicht; we hebben namelijk al een ticket geboekt van Australië van Maleisië (no worrries het is pas voor eind juni, dus we komen jullie nog niet snel vervelen 😉 )

Voor nu; goedemorgen voor jullie, hier is het bijna borreltijd!

DSCF3618
patio en tuin tijdens borreltijd

 

Tags

Booking.com
 

4 Reacties

 1. Els Hogenboom
  16 januari 2017

  Leuk verhaal,en het huis en de tuin zien er leuk uit. Veel plezier. X

 2. Barbara
  17 januari 2017

  Ziet er weer leuk uit. Ik mis de foto’s in 500px! Gaan jullie in Maleisië ook nog rondreizen? Dikke kus.

  • sonja
   17 januari 2017

   Ja sorry, een beetje weinig foto’s gemaakt de laatste tijd… Wordt aan gewerkt!
   Nee in Maleisië gaan we niet meer rond reizen, we hebben een appartement via airbnb geboekt voor 3 nachten, nu in Petaling Jaya ipv KL. X

 3. Barbara
  20 januari 2017

  Ook leuk. Had het ook niet goed gelezen want eind juni komen jullie natuurlijk al weer bijna thuis. X

Reacties zijn gesloten.