Een relaxte laatste maand

We wilden graag een eindplek van ca. 3à4 weken. Dan kan je rustig afronden (oa camper verkopen). En dan ook nog maar hopen op een geinige plek, dat is/was nl. tevoren ook niet altijd even duidelijk. Achteraf blijkt datje alles binnen n week kan regelen en als de housesit dan 5,5 week is, heb je een maandje “over”. Misschien een beetje (te) lang, we hebben t wel aardig gezien. Daar moet je dan even over nadenken. Gaan we nog wat doen? En wat dan! Rustig an joh, enjoy. Gelukkig is t huistuinkeuken top.

Als je n camper koopt (ipv huurt) heb je n paar risi koos, o.a. dattie stukgaat (repraatsie of dikke deuk) of datjedur teveel op moet afschrijven. Omdat 9 mndn huren niet te doen is, kochten we dr 1 met de hoop dat dit met/voor 2duzend (afschrijf)kosten zou lukken. En dan kan iedereen onderweg wel zeggen dat dit geeeen probleem moet zijn en maaakkkkkkelijk moet lukken, je weet t pas als iemand anders m koop. Dus eind mei de car op australiese Marktplaats gezet: na 2 dagen n beller/kijker, na 4 dgn n bod/handjeklap/diel, en weer 2 dgn later kes in t handje (met paar-duzend (bijschrijf)kostenbaten, haha, leuk toch    ;-).
Zo snel kwijt dus, dat was niet hillumaal ingekalkuleert, zonder eigen vervoer. Gelukkig sprong de dochter des huizes bij en gaf ons haar auto te gebruik.

DCSF4359
Brisbane

Het is geen stad waarvan we tevoren dachten heen te (moeten) gaan, maar het is zo dichtbij; Brisbane. Dus; lets give it a try. Al wonen er dan 3 miljoen mensen, t komt allemaal best rustig en rielekst over. Geinige stad, met in het sentrum alles watje nodig hebt (mensen die er wonen/werken zitten echter wel al gauw 20 km vh sentrum af!). Rivier met -soms iets te sjieke- boelevars, eten en uitgaan in alle soorten en maten, kunst-kultuur-pulp, evverieting. Maar is t mooi? Nou, nee, denk t niet, naar echt mooie plekken moet je zoeken, maar priem te vinden.

DCSF4357
Brisbane

Nog wat opmerkzaamheden;

Ze hebben hier geen bejaardenhuizen. In plaats daarvan stampen ze hele bejaardendorpen uit de grond! In heel Australie zag je wel ns n zooitje kleine “50+”-huissies met n hek eromheen, hier kilometers2 vol! Zoals torremollinos in joe-roop en mei-jammie in de vs is Goldcoast van nix naar 500.000 rijke “klimaatvluchtelingen” gegroeid. Mild klimaat, bootje, klaar.

Ineens dook het overal op; EOFY. We weten het nu, de eindejaarsuitverkoop (end of finansjal year). Hier sluiten ze eind juni de boeken. Dus. . . .

Een boxer is best n leuke hond hoor, maar. . .  . Ik voel me af&toe net zo’n netpas-moeder die met ondergekwijlde kleren maar rondloopt (alsof dat normaal is). Nouja, iets vaker in de wasmasjien dan maar.
Alle onze honden hier heb ik best n aardig woordje dutch geleerd, zoals daar zijn “zit” en “kom (hier ;-)”. Luisteren ze prima naar.

DSCF4362
uitzicht op goldcoast vanaf het hinterland

Het hinterland hier is niet persé het mooiste (wel mooi!), maar door miljoenen coasttoeristen id buurt, worden plekjes wel zo gemaakt. Dus tourtje door die rainforest met wandeling en waterval is zo gemaakt. Er staan nog een paar uitjes op het program, maar die verhalen bewaren we voor tuis.

Tot binnenkrt; live!

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Richard Koek
    13 juni 2017

    Hi
    Gefeliciteerd met je verjaardag

Reacties zijn gesloten.