Aapies kijken

Voor degene die het nog niet doorhadden; we zijn weer onderweg! Afgelopen donderdag vertrokken om via Moskou op vrijdag in Bangkok aan te komen. Precies op de dag dat koning Bhumibol een jaar is overleden. Aangezien het nog bijna 2 weken duurt voordat Bhumibol (eindelijk) gecremeerd wordt, en het tot die tijd een gekkenhuis in de stad is, besloten we om de volgende dag gelijk maar op de trein te stappen.

Lekker primitief derde klas in een boemeltje naar Lopburi. Een oud omaatje tegenover ons, die haar eten over de vloer en haar voeten knoeide en na terugkomst van het toilet nog even lekker op fret’s been kwijlde.

Lopburi (ongeveer 150 km noord van bangkok) staat bekend om zijn aapjes en oude tempelruïnes. In en rond Wat Prang Sam Yot worden de aapjes dagelijks gevoerd, maar je ziet ze door de hele stad; op verkeersborden, in elektriciteitskabels, op daken van huizen, in en op rondrijdende auto’s, overal. Geinig om te zien, maar je kan ze beter niet proberen te voeren want dan klimmen ze gerust boven op je hoofd.

DSCF4404_1
aapies kijken in Lopburi

We moeten nog weer wennen aan de temperatuur en hoge luchtvochtigheid hier. Het is eind van het regenseizoen, wat betekend dat er af en toe nog een enorme bui valt, maar zonder een bui worden we ook zeiknat. Proberen daarom rustig aan te doen, maar als je wat van de omgeving wil zien moet je je toch meer inspannen dan goed voor je is met dit weer 🙂

DSCF4438

 

Vanwege het trage internet nog geen foto’s in de gallerij, maar die volgen snel!

Meer foto’s zijn inmiddels hier te vinden.

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    15 oktober 2017

    Doe rustig aan, maar geniet van alles.xx

Reacties zijn gesloten.