Mooie uithoek

We zijn aanbeland in het “Noorden“. Enorm mooi groen (zeker nu zo aan het einde van het regenseizoen) gebied met heuvels. Wat echter maar weinig toeristen bezoeken/weten te vinden. De Thai zelf gaan er echter wel op vakantie.
Dus we fietsen en wandelen lekker wat langs rijstvelden en stroompjes en als de weg heuvellop lijkt te gaan, gaan we snel de bocht om. The only falang (blankes) in town.
Was t afgelopen week 34/26° C, komende week wordt t 31/22, dus prachtig winterweer 😉

DSCF4447
omgeving Phrae

Anneke Dotes;

1.  De “tourist police” en “thai-style-hotel”bazinnen vinden ons ook wel een attraxie. Al 4x wilden ze met ons op de foto. En eiglijk willen wij natuurlijk niet, maarja, watjes.

2.  In Phitsanulok gingen we naar de kroeg, wat net een kringloopwinkel leek. Om 19 uur kwam er een enorme stormloop van Thai-jongeren, we wisten niet dat we zo populair waren. De uitsmijter tsjekte ID’s, je moet hier ineens 20 zijn voor koning alkohol. Iedereen kocht dan meteen 3 (of 6!) flessen (à 0,6 ltr) bier p.p., we didn’t snap. Toen bleek; vóór 20 uur was t heppie ouwer, 2+1 gratis.

DSCF4443
“kringloopkroeg” in Phitsanulok voor de drukte

3.  In Phrae zouden we na cafébezoek “nog 1-tje dan” pilsie thuis doen en dan naar bed. Zaten er een paar thaise rotjongens die voor ons bier gingen halen. En eiglijk willen wij natuurlijk niet, maarja, watjes. Gelukkig hoefden we hun whisky niet ad fundum mee te doen.

DSCF4449
in het hotel barretje

4.  Nog een klein stukkie koppie-peest uit t nieuws hier. In BangKok wonen 10 mljn mensen. Donderdag bij de crematie van de koning verwachten ze er zeker 5__, maar misschien ook wel 10 mljn bezoekers extra!! van de overige 60 mljn thai.

Gekwoot;   “”  Nog vijf dagen en dan neemt Thailand na een rouwperiode van een jaar definitief afscheid van de geliefde koning Bhumibol (Rama IX). Het is overal (…) in de meeste barretjes is deze maand geen livemuziek te horen en de normale muziek staat zachter dan normaal. In sommige uitgaansgelegenheden hangen bordjes dat het verboden is om te dansen. De (…)  nationale rouwdag waarbij de meeste Thai een vrije dag hebben. De grote warenhuizen gaan die dag ook sluiten zodat het personeel de ceremonie live kan volgen. Een groot deel van Bangkok is afgesloten voor het verkeer. Vele koninklijke hoogheden en hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld zullen die de crematie bijwonen, waaronder koningin Maxima. Inmiddels (…) wat  wel en niet mag tijdens de processie. Toeschouwers moeten vooral stil te zijn, ze mogen geen selfie nemen met de processie op de achtergrond, professionele camera’s plus statieven en lenzen zijn verboden, zonnebrillen moeten afgezet worden wanneer de optocht langs komt. Kleding, hoeden, waaiers en paraplu’s moeten zwart zijn.  “”

p.s. neem ook nog even een kijkje bij de foto’s!

..

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    25 oktober 2017

    Goed verhaal,en mooie foto’s geniet van alles.

Reacties zijn gesloten.