Hoog en druk – uit China

Je kan het natuurlijk niet teveel/blijven zeggen, maar de afgelopen weken hebben we wel door (een van) de mooiste provincie van Thailand gereisd. Leidraad hier blijven de rivieren (boven- en beneden-)Kwai.
In ThongPhaPhum is eigenlijk niets te doen, maar op je balkonnetje naar een riviertje kijken en 2x per dag op de achtergrond de bel van de monnikken, waarop zekers 100 honden begonnen te janken omdat ze dan eten kregen is prima rielekst.

DSCF4789 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Thong Pha Phum

Naar E-Thong is wederom naar een uiteinde van alles a d grens, je kan r met 1 bussie komen, die “rond de middag” gaat. Het ligt 1 km hoog in de heuvels en in de verte/laagte ligt Birmianmar. Met helder weer zie je de zee, zeggen ze, maar. . . . wat wil ons gevalletje?! Wij dachten, beneden 32/22°, dan boven graadje of 4 koeler, priem. Komt r net een giga hoge druk gebied uit China aangewaaid die heel Thailand 7 graad koeler blaast. Zitten wij daar met windkracht 7 en 21/11° op ons balkonnetje 😨. En als klap op de taart; je kan er dus ook maar met 1 bussie weg, die sochtends om 7!! uur gaat, dat was wel een bibber-i-tje.

DSCF 4809 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Ethong grens met Birma

Na een overstappie en 4daagse tussenstop op de camping in Tha Sao, een ritje over een deel van de door onze opa’s -begeleid door japanse opzichters- aangelegde spoorlijn en kerst in Kanchanaburi is het tijd voor onze laatste tussenstop van de eerste etappe; Bangkok.

De afgelopen 5 jaar zijn we hier al zeker 10x geweest, bij elkaar denk wel 2 maanden. Ook dees x blijven we 12 dgn in een appartementje op 4hoog-voor in wijk BangKhlo. Het “toeristen”centrum is 10 km verdrop, 1 uurtje met OV. Maarja, wat moeten we daar? We struinen “ons eigen” buurtje wel af.
Misschien leuk voor jullie (leedvermaak); op de 27 decembr kwam het restant van tropische cycloon Tembin uit de Filippijnen over en heeft het DE HELE DAG geregend. Wij doen niet aan leedvermaak, maar de komende weken wordt het 25% bewolkt en 30/21°.

DSCF4863 by www.fretensonja.nl on 500px.com
View from our balcony in BKK

In 2018 komen wij zeker weer bij u terug, vanuit Vietnam.

Vergeet niet om HIER nog meer foto’s te bekijken

 

 

Tags

Booking.com