We’re really gonna Zig-a-Zag-ah

Spice girls, eindelijk begrijp ik ze. We ziggezagguh door Z-Thailand noordwaarts. Wat we al niet ervoor over hebben om jullie over alle hoeken vh land te vertellen.

In Chumphon (slapen in n rond -1,90m- bed, hoe verzinjenut) hebben we onze duikvaardigheden nog n x-tje verbeterd. Hierom gingen we nog n paar dagen naar het nabijliggende strand”plaatsje” ThungWuaLaen, omdat daar alle duikfasiliteiten zijn. Thaise logika echter is dat je weer naar de stad gaat waar de boot ligt.  De ene duik was top, veel mooi koraal, vis, plantjes en big baraccuda’s. De walvishaai en schildpad helaas niet gevonden. De tweede duik kon de gids hilmaal weinig vinden, behalve n zandstormpje, met n zicht van 2m.

DSCF5160 by www.fretensonja.nl on 500px.com
eilandje in de buurt van waar we gedoken hebben, hier worden vogelnestjes “ge-oogst”

Het strandplaatsje is niks dan wat strandhoreca en een enorm -doordeweeks- verlaten strand. Top. Als je dr van houd. Onder en boven Chumpon ligt (2x) 175 km grotendeels verlaten kust/strand, maar de trein stopt er wel 40x, zodat je elk plekkie maklijk kan ontdekken. En oovral is echt wel een slaapplek, markt/eetstal, tempel en barretje.

Dus/ook is de roete simpel, er is maar 1 weg/spoor. Langs de oostkust. En t land = hier zo smal, soms netaan 20 km. Eerst vialangs BanKrut (spreek uit bankroet), maar een leuke naam is niet genoeg om er te verblijven (behalve als je een -wederom- groot verlaten strand leuk vind), door tot Prachuap KhiriKhan.

Dit is het zuidpunt van wat de “Thaise Riviëra” moet worden. Na nog n tussenstop in HuaHin, doordat de koning hier zijn zomerhuis had een favoriet Thaise strandplek als laatste naar Phetchaburi, het noordpunt van die “Riviëra”. Er zijn nl. grOOOOtse plannnen om van deze 150 km lange kuststrook 1 groot vakansieparadijs te maken. Vanuit BangKok (nu nog) 3 a 6 uur trein- (mooi ritje!) /rijden, strax door hsl+snelweg 2 a 4 uur. Gaat t wat worden? Ik hou mn hart vast! Maarja, mooi weer, veel strand, miljoenen Thai (en Chinezen en alles ertussenin) die op vakansie willen. T zal wel 1 grote poppenkast worden. Over 25 jaar moet t klaar zijn.

DSCF5169 by www.fretensonja.nl on 500px.com
alles kan her-gebruikt worden

Voor anno nu zouden wij zeggen;

Prachuap KhiriKhan; Toppertje. Leuk authentiek vissersplaatsje met mooie baai afgesloten door heuvels/eilandjes. Met bozige, stelende makaken (noord) en lievige brillenlangoeren (zuid). En ons kamertje had onwijs te gek zeeview (zie foto bovenaan). Was ook het enige te gek, verder zo gehorig dat je de buren hun haar hoorde kammen en het pandje stortte bijna in, maarja och.
Hua Hin; Inwisselbaar met en voor elke strandvakansieplek ter wereld. Zeker ook (kwa vele bar-/massagedames) net Pattaya of Phuket. Ons oordeel; mwâh.
Phetchaburi; Jazekers, te gek. Lekker kompakt en toch alles voor goeie thailand-indruk, waaronder vele tempelcomplexen (van nieuw tot ruïnes met boeddaas in grot en op heuvel). Niet de mooisten vh land, maar wel vh zuiden, duss als je daar alleen komt een must visit.

DSCF5177 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Phetchaburi

 

Volgende week zijn we wir tuis. We vinden het leuk dat SplotsZ een tentfeessie voor ons organiseert 💃🕺 .

De eerlijkheid gebied -ik ben tenslotte geen politicus of zakenmannetje (meer)- te zeggen dat ik die Spicy Meisjes verkeerd begrepen heb. Eigenlijk wilden ze met n peuk in de bek op t podium staan, wat hun imago-gestapo verbood. Toen schreven/zongen ze “I really (3x) want a si-ga-ret, f*ck”, wat zoals je gemerkt hebt de keuring ook niet doorkwam.

.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    25 maart 2018

    Ik heb weer genoten van het verhaal,zie jullie gauw.xx

Reacties zijn gesloten.