Khao Sok #buurt-super-bar (+poëzie)

Wij vinden ons meer reiziger met een kleine r (en kleine ei) als tourist, maar soms . . .
We kwamen langs en belandden in Khlong Sok. Een klein plaatsje a d rand van het Khao Sok National Park. Sinds 1990 iets met de Unesco en dat trekt. De oorspronkelijke plaatselijke bevolking verkoopt sindsdien elk jaar een paar hectare land en is binnen. De kopers vermaken toeristen (voor dik geld). Maar, om eerlijk te zijn, misschien is t t nog wel waard ook.
Het park is de zuidkant van een 50×70 km2 groot rainforest met duizenden soorten flora/fauna. In het midden een (door een dam=elektrikiteit!) “gemaakt meer” van 300 km2, door de bergen zo grillig van vorm dat het wel 50 meren lijkt. En vele “oude” heuveltoppen zijn eilandjes geworden. Een paar grotten (en de mogelijkheid om in een drijvend hutje te mogen slapen) vervolmaken de kermis.
Wij dus ook een daggie varen en via junglewandeling grotklimmen/-zwemmen/-ploeteren. Het viel niet mee om v d 100 gemaakte fotoos een selexie te maken.

DSCF5092 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cheow Lan Lake @ Khao Sok National Park

Maar savonds dan, hoor ik jullie denken. Het bier was schreeuwend duur, dat vind n toerist niet erg, maar een (zeikerige) reiziger wel. Gelukkig was daar 1 dissidente “bar”. De minimart had n tafeltje en een paar bankies voor de toko gezet en gelukkig zaten er al 3 mensen met een biertje, want ik weet niet of wij als eerste hadden gedurft (pinokkio  ;-). Het is maar goed dat we na 4 dagen weer weg”moesten”, want het was n hele beste bar. Dansen op tafel toegestaan. Toen de winkel n x dichtging weet ik niet ofdat ie altijd om 12 uur sluit, of gewoon omdat er geen bier meer in de koele kasten zat. Alle flessen en blikken zaten in 5 nederlanders, n paar duitsers, japanners, thai, brit en n thaise die met/in Son dr t-shirt naar huis ging!

DSCF5100 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cheow Lan Lake @ Khao Sok National Park

Tijd om weer als reiziger door KhuraBuri, Ranong naar Chumphon verder noordwaart te blijven gaan. Een dorp en 2 stadjes waar je niet persé heen hoeft, maar alleszins de moeite waard als je er toch langskomt of vandaaruit naar een eiland hopt. En de (4) busreizen van in totaal 350 km waren uitzichttechnies best leuk (heuvelig) groen, zelfs afgezien van alle bananen-, palmolie-, kokosnoot- en rubberbomen/-plantages. In t zuiden nu 1000 km gedaan in 5 weken, nog 500 te gaan en 2 wkn, zal krap worden  😎

DSCF5144 by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cheow Lan Lake @ Khao Sok National Park

 

 

Op een dag, om 7 uur wakker, op ons terrassie aan de rivier schreefmijmerde ik;

Ik zie vissen in bomen zwemmen
en vogels onder water vliegen.
Ik staar . . . . . in de water-spiegel.

Goh, dacht ik, samen met puur poëzie een mooi begin voor een bundeltje. Een paar dagen later werd ik om 10 uur brak wakker en stond er;

Ik sjie;
Fissen in boomen.
Voghels onderr waater.
Ijk bwen djronken.
Kmoejt nar bed!

Wat n troep, twort nix met dat bundeltje!

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Barbara
    15 maart 2018

    Geniet nog ff. Het Is mooi daar hè, wij zijn er ook geweest, jaartje of 20 geleden en hebben toen in zo’n drijvend hutje geslapen. En in een boomhut. XXX

  2. Els Hogenboom
    15 maart 2018

    Prachtig verhaal, en wat een schitterende foto’s. Geniet van het laatste stukje.xx

Reacties zijn gesloten.