De fascinerende hell van het noorden

Nou, dat gaat nog niet meevallen. In deze prairie, waarin je prima nog een 19de-eeuwse koiboi-film kan opnemen. Echt de HogeVeluwe, OostvrdrsPlassen en het hele Waddengebied – keer 10! De Noordelijke provinsie van 160×160×160 (3hoek!) km, met hier&daar een gehucht is zo anders (dan anders), toch weer prachtig. Kijken d’ogen uit. Uitgestrekte wilderness. Daarom; weinig boelsjit, veel footoos.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Woonden dr vroeger 2 miljoen mensen, na de oorlog nog maar 1 mljn (gevlucht, gevermoord, weggestuurd), intussen weer booming. Nog zere vele huishutkrotjes met kogel- en tsunamigaten. Maar boeren, vissers en bouwvakkers; het lijkt wel 1930 – unbelievubbul (de rest vh land lijkt 1970!). Vnl Tamils hier, hindoe en gristen – nou, die tempeltjes zijn n stuk gezelliger als die stoepaas int zuije. En vissers met kerken, tja ut zal wel.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

De meeste vakantiemensen komen hier niet, of max 1,5 dag. Maar ze zeggen; als je tijd hebt, langer gaan. Onthou dees tip! Dus wij dachten, heerlijk, rustig an. Moet ook wel met 30/25°, koelt niet echt af hier snachs, al is het zeewindje wel lekker. De guesthousebazin snapte er niks van dat je in NL kàn léven. Wij uitleggen over verwarming in huis. “Jamaar 20°, da’s toch heel koud?! En hoe overleven honden/katten dan? Hè, mogen die in huis?”

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Onze bedjes (1,2×1,9 m voor samen) stonden in Mannar en Jaffna, dorp en stad, same but very different. Wel allebei een Dutch fort, de hoeveelste waren dat ook alweer? Hiervanuit (en -ìn) diverse uitstapjes gemaakt, mooglijkheden te over. Cultuur erin, wijde weiden-wa(a)d-(trek)vogels en rund ernaast. Ook nog een rondje over Leiden gedaan, voor Delft-island moet gevaren worden, was teveel gedoe. 666 Toppie hier.

DSCF5756

DSCF5757
valt blijkbaar niet mee om het strand schoon te houden

 

Klik hier voor nog meer foto’s

.

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Sil
    12 februari 2019

    Wow..cool!!

  2. Els hogenboom
    12 februari 2019

    Wel interessant alllemaal geniet er van.x

Reacties zijn gesloten.