Elke dag: What’s your plan today sir?

Nou, dat gaat nog niet meevallen. Want over het algemeen hebben wij geen plan. En dat zijn de uitbaters van de homestays/guesthouses hier niet gewend. Ze krijgen voornamelijk te maken met toeristen die in twee tot drie weken alle hoogtepunten in het hele land willen zien, en wiens dagen dus overvol moeten. Kunnen ze lekker toertjes en tuktuk ritjes aan verkopen, en niet te vergeten overpriced ontbijt en diner, want die toeristen hebben natuurlijk geen tijd om zelf op zoek te gaan naar iets te eten. Aan ons valt weinig extra te verdienen.

DSCF5622
Getaberiya

Today tuktuk to elephant orphanage sir? Nehee we willen geen olifanten in gevangenschap zien. Waarom gaan we daar dan een paar nachten in de buurt zitten? Tja iets met het land te klein of de reis te lang. We hebben de afgelopen weken een aantal plaatsen aangedaan waar weinig tot niets te beleven viel; (Peradeniya en Mawanella waren al eerder door fret genoemd) Rambukkana, Ambepussa en Kuliyapitiya. De accommodaties verschilden van leuk (een penthouse appartement), naar leuk maar basic (een lemen hut in iemands achtertuin), tot very very basic (een soort van een persoons gevangeniscel) en hotels waar jonge lokaloos samen een paar uurtjes doorbrengen.

DSCF5641
Fishmarket Chilaw

Na dat gepruts op een paar nietszeggende vierkante kilometer (op het moment dat ik bijna vergeten was dat Sri Lanka zo’n mooi land is) besloten we toch maar langzaam weer naar boven te trekken, met als eerste het plaatsje Chilaw aan de westkust. Niet om aan het strand te liggen, zoals je kan zien aan onderstaande foto. Zelfs zwemmen was niet te doen blijkbaar, want hordes mensen op het strand en twee bootjes op zee waren wanhopig op zoek naar een vermiste zwemmer. Hij heeft het niet gered… De westkust ten noorden van Negombo doet een soort onwerkelijk aan, een soort desolate eenzaamheid en uitgestrektheid. Weer een heel ander beeld van het land.

DSCF5651
Chilaw

We zitten nu voor de tweede keer een paar dagen in Anuradhapura, route-logisch gezien de enige optie. En ja hoor, hij was te verwachten bij aankomst: sir, what’s your plan today? Leg dan maar eens uit dat we hier een paar weken geleden ook al waren en alle ouwe meuk (sorry) al gezien hebben. Dat we al drie maanden in het land zijn, en er nog twee te gaan hebben en dat we rustig aan doen. Ze snappen er niets van! Morgen gaan we dan echt naar het noorden, eerst naar Mannar en daarna door naar Jaffna.

Vandaag. What’s your plan today sir? Nothing, we just wanna relax. Toppie hier.

.

Tags

Booking.com