On the beach – deel 2 – oostkust

Nou, dat gaat nog niet meevallen. Het Oosten is best RaaRrr. Nouja, en/of ook gewoon derde wereld. En is er langs de (300 km lange) kust nog íéts, de eerste 50 km landinwaarts is er minder! Maar de natuur; blijft mooimooimooi! Alles, dus ook (kleinschalig) toerisme is erg verspreid en eettentjes nauwelijks of niet (dichtbij guesthousjes). Met eigen vervoer/taxi is dat misschien niet zo’n probleem. Of als je altijd in je hotelletje wilt eten. Maarja dat hebben/willen wij eigenlijk niet.

Wel erg (vinden wij) zijn de MEGA resorts (150+ kamers op 2×2 ha) die met 5 op een rij weer 1 km kust innemen. Dan een openbaar stukkie en weer 5. En dan nog 1 (paar) km te koop. Maarja, de hele wereld wil op strandvakansie! Alleen doen ze dat vaak 23/7 in dat resort, dus de buurten worden er niet leuker van. Misschien is t wel goed alles te concentreren op de huidige 4 plekken, dus om de 100 km. Als je t zo verteld/(terug)leest valt t best mee.

DSCF5801
Nog ruimte voor een groot resort, Pasikuda

Goed zoeken levert gelukkig nog wel kansen. Uppuveli was (ooit) een geinig vissersdorpie, nu heeft 20% vd mensen een paar kamers/hutjes te huur. Doordat het nog voor(het)seizoen is, konden we een nieuwerige hut met, voor het eerst sinds 4 weken, WARME does betalen. De 20%-bezettingsgraad halveert de prijzen. Meteen 6 dagen gebleven, de wazige blik elke avond bij tuiskomst kwam door zandzoutzeewind op de bril!

Kalkudah / Pasikuda daarentegen viel vies tegen. Toppunt van voornoemd. We vonden nog wel een leuk hutje met buitendoes, maar. . . Sla maar over.

DSCF5800

Ga maar/Snel door naar Batticalao, leuk. Zitten we ineens op een eco-friendly resort, iemands voormalig parktuin van 1×4 ha langs de lagune, met kippen eenden vogels (en op de foto ook 1 krokodil) met zwembad! En dan hebben we t nog niet over de tsunami, het DutchFort en dattut hier heet is. Kilometers ruig leeg zandstrand, niet ècht voor op te liggen/zwemmen.

DSCF5807
Batticalao

Arugam Bay houden jullie van ons tegoed. Eerst even de bergen in, de hitte (en de muggen?!) ontvluchten.

En/Maar wat is dat toch met eten in toeristenoorden?! Ze kunnen hier onwijs lekker koken, maar als “wij blanken” gaan roepen; “no spicy”, verdwijnen de chillies èn de specerijen. En komt meteen toast met sjem als ontbyt, waarna burgers, pizza en patat. En het “echte originele” Lankese eten smaakt saai.

Tis mij nooit zo opgevallen, maar een vlinder wordt niet oud. Eind februari is het hier vlinderseizoen. Een week lang zat er in elke kuub lucht een witte, heb er dus tig-miljoen gezien. Echter op dag 8; klaar, allemaal dood denk, of verdwaald op zee. Toppie hier.

.

Tags

Booking.com