Berg-en strand # Toppie ei-land

Nou hebben we het hier toch eindelijk helemaal door, en voor mekaar. Wat is het hier fantasties.
We vluchtten weg van hitte en muggen naar Ella (zie ook blogs van 2 en 11 dec 2018); een magnifiek bergdorp op 1 km hoogte. Het weer is daar zoals op zwoele zomerdagen/-avonden tuis in NL (26/17°C); heerlijk. Tropiese wouden en thee, tomaten en boontjes. Wil je lente/herfstweer, dan kan je nog 500 mtr (3 uur bussen) hoger de berg op; 22/12° met prei en penen op de akkers. De pahahaden op, de lahahanen in, vooruit trala-lala.

DSCF5396
Ella, Sri Lanka

Enge beesten in bed?! Snachts hoorden we enorme herrie/paniek uit onze (gelukkig bad)kamer. Huisbazin wakker gemaak, bang, hebben ff door de deur gekeken, dikke staart zei WRAUGH. Snel deur dicht. Wastur een “indian civet” van formaat Sjeppie door t plafond gedonderd. Soggents wastie glukkig ontsnapt, maar zag de badkamert dr zo uit;

Op 5 mrt zei de president; alkohol en tabak wordt door akzijns 12% duurder. Ging in op 6 mrt en idd op de 7de was een biertje 20 roepies duurder en een peuk 5! Een rip off our body.

Maarja, we “moesten dus” nog 1!! plaats in SriLanka (aan de kust) bezoeken, danpas was ons reisrondje klaar. Dus op naar ArugamBay, surfers-paradise. Het seizoen begint 1 april, dus wij dachten; wat is nou 2 weken eerder? Nou, dattur geen mens is! Het halve strand voor onszelf en 50 andere eigenwijzen. De andere helft gewoon nog voorvan 500 vissers. Al stoppen die bijna 6mnd met vissen en doen dan ook iets in het toerisme. Een oud restaurantmannetje verzuchtte; “hè, nu nog lekker, strax half jaar veel te hard werken”. We komen er niet achter wat ze t leukst vinden.

DSCF5820
Arugam Bay Beach

De lokale kroeg is uiteraard weer lachenswaardig. Alleen wel beetje raar/druk/trots- en (10%) dronken/vervelend/ruziemakend volk. Al regelmatig vond ik de (hoeveelheid) bierkratten/opslag in de kroegen wat overdreven, maar deze spant de kroon; er stonden 700 lege kratten in “een hoek” van de kroeg. Volgens mijn berekeningen wordt er hier eens in de 4 maanden een vrachtwagen (da’s vaak een grote truuk met een zeekontainer dr op gelast) met 1000 (ja, duizend!) kratten en treeën bier besteld. NB.; inkoop 10 modale jaarsalarissen, verkoop t dubbele! Zomaar een gedachte; als er strax continue 5000 surf(st)ers zijn, komt die biertruuk mss wel elke dag!?

Of het nou komt omdat het best afgelegen is, of omdat surftoeristen gek zijn; het is hier -voor dit land- duuuur, vgl. met Unawatuna (zie blog 24 nov 18). We slapen wel met zeezicht/golfgeluiden, dus blijven lekker -zo lang mogelijk- in dat hutje aan het strand, want als we hier weggaan lijkt het of de thuisreis begint. Heb ik aleens gezegd; Toppie hier.

DSCF5819
heerlijk wakker worden met dit uitzicht vanuit ons hutje

.

Tags

Booking.com