Cursus overwinteren (in Spanje) voor beginners

Ofwel; hoe doet (je als) een pensionado/spanjaard?! Module; Nerja. Hoewel we ons best doen, denk ik dat we voor ons examen nog zullen zakken. Maar we leren snel; hierbij de basisvaardigheden, met bijbehorende valkuilen. Hoewel natuurlijk nix hóéft en móét!

Met opstaan zijn we vanaf start wel op de goede weg; tussen 8 en 9, dan n bakkie. En van 9 tot 10 ontbijt (met een bakkie), doen wij tuis, mag ook op terras; café solo plus tostada con tomate y aceite € 2,50. Of met iets zoets/churros, is men ook fan van.

DSCF0733 by www.fretensonja.nl on 500px.com
oude vervallen suikerfabriek bij Maro

Dan moet er gewerkt worden, van 10 tot 14. Of gewandeld, gedingest. Spanje is natuurlijk t bejaardenhuis van Europa. In Nerja is het aan de voet van een gebergte en de stranden onderaan een klif van 20 meter hoog niet echt rollator/-stoelvriendelijk, dus meer VUT als AOW. Binnen een kwartiertje kunnen we op 10 plekken het dorp uit en de natuur/landbouw in. Beetje slim combineren levert 50 verschillende wandelingen(tjes) van 1 à 3 uur.

De volgend regel moet je mss niet lezen;
Een enkeling probeert op t strand het lillende vel nog wat bruiner te krijgen.

DSCF0769
playa Carabeo, 3 minuten lopen bij ons huis vandaan

Tijd voor lunch/siësta; 14-17 uur, de eerste helft om te eten (evt. met cerveza of vino), dan uitbuiken, dutje, rondhangen en ouwehoeren. Denk niet dat je dan ook ff mooi tijd hebt om boodschappen te doen, winkels zijn dicht. Hier gaan wij al/nog in de fout, zeker een uur te vroeg hebben we de bammetjes al op, waar de frituur hier op terrassen keukengerei núméró únó is; eurootje of 5, ex drank.

Om 15 uur kan je naar de bridge of jeu de boule, maar vinden pensjonadoos t ook wel mooie wijn-/biertijd. Wij vinden t op zich wat vroeg, maar omdat t nu zo in de winter om 17 uur toch al afkoelt, doen we graag/soms mee; (flessie) pils voor/vanaf € 1,50 en voor € 2 zit r n kans in dat er een tappaatje bijgelevert wordt. Van 17 tot 20 mag de spanjool nog weer ff werken (hoe doe je dat met een fles wijn in de giegel?), vaak is de winkel nog een uurtje langer open.

Dan heb je natuurlijk tussen 19 en 20 “berehonger”, maar forget it but nice; restaurante cerrado! Om 21 uur zou je nog de eerste zijn. Nou, dan hoeft t voor mij al niet meer, heb ik t lilletje al gelegt. Dus scoren wij hele dikke onvoldoendes op “dinertime”. Hiervoor doen we dan wel af&toe aan “de afhaal”, waar je met € 4 priem uitkomt.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
plaza balcon de Europa

**  De eerlijkheid gebied te zeggen dat sins eind nov de horeca en troepwinkels om 18 uur dichtmoeten ivm “de kroona”, vooralsnog tm 9 dec.
Toen we aankwamen begin november was 22 uur de horecasluiting, dus over de spaanse  bacchanalen kunnen we nog nixnie zinnigsnie zeggennie. En al helemaal niet over het nightlife.

Als we dan om 22 uur ons laatste peukkie op t stoeppie roken is het uitgestorven op straat, want de avondklok ingegaan. En zolang ik (van 10.30 tot 16.30 uur) in mn korte broek en tiesjurt kan buitenspelen, ben ik blij.

klik hier om nog meer foto’s te bekijken 

 

 

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Jes
  4 december 2020

  Blijven oefenen. Over 6 maanden weer om 18 uur aan de warme prak.

 2. Sil
  4 december 2020

  Klinkt heerlijk bejaard allemaal. Geniet er maar van!

 3. Jet
  11 december 2020

  Gefeliciteerd Son! Xxx

  Wat een mooie winkel heb je!

Reacties zijn gesloten.