Hier ook eenzame donkere dagen?

Kijk, dat zijn vragen waar we iets mee kunnen. En dus volgen hier wat duidelijke antwoorden waar jullie wat aan hebben.

EEN. Om met het praktieste/duidlijkste te beginnen; de kortste dag is hier van 8.30 tot 18 uur (das toch 2 uur langer als in NL) en doordat de zon 6 vd 7 dagen schijnt is het ook “meteen” licht. Het is/voelt hier nu dan ook zo’n beetje als begin okt of begin mrt in NL
Je kan dat natuurlijk ook allemaal narekenen/verklaren; iets met de (co)sinus, de (kreeft)keerkring en 23° verschuiven, je kent dat wel.

DSCF0796
straatje in het dorp Frigiliana

TWEE. Qua eenzaam/uitgestorven; Nerja heeft 15000 spaanse inwoners. Plus 7500 europeanen. Plus 2100 huurhuizen en 1000 hotelkamers/appartementen voor 12500 toeristen. Das met hoogseizoen/festividados totaal 35000 m/v. Maar met Oiropa op slottos niettos, nu zijn er 16000. Dus ja, ruim de helft is leeg. Gelukkig valt dat in “het centrum”, waar wij wonen wel mee, de buitenwijken zijn uitgestorven.
Gelukkig houden spanjaarden erg van “uit” (gaan/eten), dus met die 1,5 meter lijkt horeca best leuk gevuld. En mensen uit de regio komen (vnl. in wiekents) ook nog wel eens naar t strand kijken of ff buurten in Nerja. Tis en blijft toch een geinig oud stadje.

DSCF0778
langs de kant van de weg vlak bij Nerja

DRIE. Toegegeven, ik was (ben) best wel een beetje bang voor de spaanse winter. Normaal is t van des-feb gemiddeld 15/7° (dat gemidd betekent vlgs mij dattuttok wellis 10/1 is en daar kan dit watje niet tegen!). En valt r maandelijks 60 mm regen. Maar de klimaatverandering doet gek; heel december zijn we ampert onder de 19/14° geweest en met 2 cm regen houdt t ook wel op. Hebben wij hiermee “mazzel” of de hele wereld pech? En hoe/zoals het dees/volgend week is, hoor je later.

En zolang ik (van 11 tot 16 uur) in mn korte broek en tiesjurt kan buitenspelen, ben ik blij.

 

 

 

Tags

Booking.com
 

5 Reacties

 1. Barbara
  28 december 2020

  Oooo ben jaloers op jullie. Dikke X
  En wat gaaf Son dat je je foto’s zo kan verkopen.

 2. K
  28 december 2020

  Ik heb nooit geweten dat je ook werkelijk iets praktisch kon uitrekenen met de co- & sinus. Fret nu fotomodel? Geniet ervan!

  • fret
   28 december 2020

   Tja, dan wil je zeker wel een fotootje kopen voor aan je muur

 3. Liesbeth Zwartelé
  8 januari 2021

  Stuur wat zon onze kant op….
  Heb een bestelling gedaan!
  Groet Liesbeth

  • sonja
   10 januari 2021

   Super leuk dat je een bestelling gedaan hebt, thanks!

Reacties zijn gesloten.