Hanoi heeft ’t allemaal . . . .

. . . . toch wel bijna helemaal! Maar laten we bij t begin beginnen; kies je reisdoel. Je kan een dartpijl op een draaiende wereldbol gooien, maar ook ff 8erom kijken -niet telang, dan struikel je- naar eerdere reizen. En nieuwe ideeen met vorige highlights kombineren. Dat is dees reis het plan; en Hanoi is -blijkt uit ons 3D-spreadsheet, i.c.m. het weer in november- een toppertje om te starten. Lekker straat-eten en -drinken, goeje sfeer en mensen en ook noggis; tsjiep (foneties engels). Hil vil kost pakkumbeet slegs 10 a 5% meer als 8 of 3 jaar terug! Idd we waren hier alweer 8 en 3 jaar terug.Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.comOhja, bij t begin-nen. Schiphol alles goed, Aankomst na 2x overstappen en tijdverschil, 50 uur later, douane, bij de koffers net het teken “first bag”, moi op tijd. Na 500 koffers in t rood “last bag”, maar wij nix! Glukkig poeptie ie dr na 1 minuutje nog 2 backpakkies uit, oefps. Tsja, dat overstappen kost wel ff tijd, maar levert zomaar paar honderd € op, kunnen we onze CO2 mee kompenseren in het ASN-groenfonds of wegkapen via www.carbonkiller.org/nl . Want het weer is met 29/23 toch wel 2 graad klimaatverhoging bovengemiddeld!
Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.com

We hebben ons gehuisvest in een appartementje in het westelijk BaDinh-distrikt. Leukleuk, maar wel beetje druk. In ons buurtje prakken ze ca. 200 gebouwtjes op 1 ha, gemiddeld 5-hoog, das 1000 gezinnetjes. Op de beganegrond is 50% vd ruimtes handel [minimarktje, groente, naai-iets, fruit, nagels, fiets, slager, doner, rijst, kindvang, brommer, kapper, vis, soeptent, koffie, sapjes, bakker, sneks, kroeg, enz.]. Dus in tejorie hoef je je drukke paar hektare nooitniet uit.Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.comMaar een half uurtje lopen of 10 minuutjes met de bus brengt je naar banana-eiland, waar je je waant zoals het klinkt. Vlakbij huis wandelen we langs de brede lanen in de koloniale vm franse wijk, met bijbehorende parken en langs het grote meer [al laten de grote hoeveelheid dooje drijvende vissen me wel twijfelen aan de gezondigheid daar].Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.comWijze les tot slot van deze episode; als een normale dag van een sukkelaar in Vietnam begint met een bakkie op terras en dan 3x uit eten met tussendoor nog een bakkie en een sappie, wat je afsluit met een bia-hoi (plaatselijk Holgerbier op tap), dan heb je aan de uren daglicht hier -van 6 tot 6- niet genoeg, maar aan € 12,50 pp zat. En die kleine rare kip op mn bord bleek toch een kikker. Tsja, onze vegetariese aspiraties vallen wel een beetje in de soep. Ook lekker, noedelsoep met kibbeling!

Bun ca + cha + tom by www.fretensonja.nl on 500px.com

 

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Desiree
  20 november 2022

  Geweldig.

 2. Michelle
  20 november 2022

  Geniet ervan !!! Zal jullie weer goed doen. Hier is de eerste vorst al gekomen. Vanochtend lekker mijn auto dicht gevroren, dan moet ik wel even aan jullie denken hoor.

 3. Barbara
  21 november 2022

  Wat fijn weer om te lezen X

Reacties zijn gesloten.