Snel nog een paar uitjes

Neenee, geen uien, maar erop-uitjes. De meer tijd je heb-t, de minder je lijkt te doen. Maar gewoon zomaar in een bus stappen en zien waar die je brengt blijft . . . . “verrassend”. Zo bleek toch weer een keer dat er ineens nix is, waardoor de lunch bestond uit 2 bananen en na 2 uur wandelen gelukkig nog een omaatje een soeppie voor ons had. Maar dandermaal een allemaggiespraggies wijkkie. Of plattelandse boer- en tuinderij. En maar assie bus 10B moet en bus 108 neemt dannuh . . . kommie elders uit.

Tam Coc by www.fretensonja.nl on 500px.com
Tam Coc

Om de stad 1 x-tje echt te ontvluchten, zijn we nog een klein midweekkie naar de rijstvelden, rivier, natuur en heuvels van TamCoc geweest. Ohoh mensen, wat blijft t daar mooi (zoek maar op in oude stukjes). Al hebben intussen 1000-en toeristen dat ook ontdekt. Er hield nog 1 klein restaurantje dapper weerstand met echt Vietnam-voer, tussen pizza, hamburger en patat. En glukkig soms ook nog pils voor € 0,60 t flessie.

Tam Coc by www.fretensonja.nl on 500px.com
Tam Coc

We hebben weleens gezegd dat er in Vietnam geen streetview is, maar het lijkt momenteel dagelijks iets meer te worden, al is t nie van Goegel zelf, maar door Yan-en-alleman geplaatst. Op de snelwegenviews zie je kontinusteeds de reklame op het autodak, van “Kunst Mest Neder Land NV”, plus logo met een molen!

Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.com
winkeltje in Hanoi

Nog 1 opvallend feitje; (niet helemaal eksakt geteld hoor, maar) het aantal mensen in pyama is gehalveert van 40 naar 20% en het aantal autoos verdubbelt van 5 naar 10%. Ik kan hier geen antropologiese verklaring/konnexie bij vinden. Mss heeft t niets met elkaar te maken!

Hanoi by www.fretensonja.nl on 500px.com
Trainstreet Hanoi

Wijsneusheidje; Als je studeert voor nagelstudiostage, kan je hier veel leren. Maar als je angst hebt voor put- en riooldexels, kom je niet ver.

Morgen verloopt ons 1e visum, we gaan iets heel geks doen, stay on the highte.

.

Tags

Booking.com