Ineens tuis, -overzicht- en Thaise logieka

Hè, zijn jullie nou alweer tuis? Ja, ineens was er een gedoetje dingetje hier. Oh. Ja, dus hebben we moeten inkorten. Geplande laatste 6 weken (Thailand) door onze neus geboord. Nou, lekker dan.
Dus maar ff kort samengevat;
– na exactpresies 3 maanden zijn we weer retour tuis.
– Je kan in Azië nog steeds prima rondreizen voor ca € 45 per dag voor samen, voor uitleg “zoek” in oudere “overzicht”en via “tags” of het “loepje”.
– We zijn dees reis niet vaak verplaatst. Vaak en minimaal 1 week per plek, soms 2 en 1x 4. Als je de tijd hebt is 7 à 10 dgn per plaats best ideaal relaxt tempo.Da Nang by www.fretensonja.nl on 500px.comTer info; de laatste week sliepen we in DaNang, Vietnam, op zich een top-strand-plek, ware het niet dat ook hier het klimaat heelmaal van slag is en het veel regende en met dag&nacht 19° een graadje of 4 onder gemiddeld, maar best lekker.
En de taksi-mannetjes worden steeds sluwere donders. Zwaajen met “grab-app”. Wel ff de prijs/roete goed kontroleren, want hùn beginpunt is somsvaak 5 km elders. En ze zyn natuluk heelmaal niet aangesloten, dus dragen lekker nix af aan de grep. En als het regent (druk is) duwt het algoritme  de prijzen dik omhoog (om meer sjofeurs te trekken, leggen ze uit, haha).
Da Nang by www.fretensonja.nl on 500px.comZomaar een greep Thaise lokalogika;
– We bestelden een medium portie gebakken tofu, kregen best veel, op de rekening stond ook een grote portie. Toen we daarop wezen was de logiese verklaring; “oh, de kleine porties waren op”,
– Liever 500 meter toeterend spookrijden als 2x oversteken (behalve natuluk als je rechtsaf moet -ze ryden hier links-, dan neem je strak de binnenbocht, met dus 2x oversteken!),
– Schoenen uit bij de voordeur. Vanwege hygiene. Maar iedereen, inklusief de hond, loopt kontinu op blote voeten de straat op en weer naar binnen.
– Na een ongeluk tussen Thai en toerist. De Thai is 100% fout, vind iedereen. Blijft zelf stug volhouden van niet, want “als die buitenlander hier niet was geweest, was ongeluk niet gebeurd!”
– Er is gewoon een wc in huis, maar met kleine kinderen loop je naar buiten en hangt ze ff boven de goot om te laten piesen.
– Bij groen; doorrijden. Bij rood; toettoeterent doorrijden.
– Bij karaoke is het volume het belangrijkst. En valse noten geen probleem.
– Ik ben zelf maar 1,65 dus de deur hoeft maar 1,75 meter hoog, au gvd.
(Veel hiervan klopt in Vietnam ook, bedenk ik me nu).Da Nang by www.fretensonja.nl on 500px.comAan de andere kant en ondertussen vinden veel “farang” (naar Thailand verhuisde buitenlander, vaak; oud/blank/man/dik/..);
– Dat Thai lui zijn, terwijl ze zelf om 11 uur soggents een pils opentrekken,
– Er teveel buitenlanders in hun tuisland zijn, die niet integreren, terwijl ze zelf geen woord thai spreken en samenklitten in de bar (de zgn “gestapo-meetings”),
– Het raar dat hun relatie met die 40 jaar jongere vriendin niet echt een suxes is, na tuis ook al 2x gescheiden te zijn,
– Zeiken dat die dame in questie t alleen om t geld doet en onderling diskussieren hoeveel zakgeld je ze per maand geeft,
– Klagen over korrupsie, maar wel standaard een tientje in het rijbewijs hebben,
– Denkt woest aantrekkelijk te zijn in een hempie van een biermerk, teveel blub int zicht en een taatoe van hun favoriet (elvis, andre, ofzo). Nee ajb niet dansen!

Dus och tja, konsekwent, relevant, objektief, moeilijk. Kom vant wiekent maar een Holgertje doen, kunnen we t er over hebben.

.

Tags

Booking.com