Caraibies piratennest Cartagena + Minca

Zóóó, dat was wel weer ff een klapper. Na 9 maanden, om 05 uur de wekker en pesies 24 uur later op een dakterras (10 trappen) in de tropen. We zijn lekker begonnen, dankzij een BS* (Bekende Steward-S*) zaten we om 10 uur aan de sjampanje, later nog flessie wyn en een klm-goediebeg, thnx Ing .

Onze 1e indrukken zijn wel goed, maar nog van geen aard om een konklusie waarover dan ook te trekken. Dus over het -vette- eten volgt vast nog een mening.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Old Town Cartagena

We startten met 1 wekie Cartagena, este 1500 een stad. Zal niet alle veroveringen vertellen, maar wel die van een legeraanvoerder die al een arm, been en oog verloren had, en het met 2500 manschappen wist te winnen van 25.000 engelsen op 200 boten. Wel verloor ie hierbij nog een been en vlak daarna zijn leven (ik zie Monty Pyton).

De ouwe ommuurde binnenstad tesamen met upcoming hipwijk Getsimani (1 km2) vormden ons -te ontdekken- domein. Veel sgilderwerk op huizen, waarbij de grens tussen kunst of grafitti dun is. Lekker eten en drinken, husseling en busseling, straatartiesten en -schoffies, met HARDE muziek op straat, leuk.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Cartagena

Kwa temperatúúr hoef je nix aan, maar het is niet altijd positief dat dat zo is. Wel wat te kijken! Zelfs van een toppie (knip een 3hoekkie uit de dekollettee en knip de spagettibandjes af) valt een komplete outfit te maken. The doorschijnender, the better. Waar is die gsm?

Een paar eigenraardigheidjes tussendoor;
– Alle lopende bandjes bij supermarktkassa’s staan stil.
– De vele “Super gyros” tenten vallen tegen, zijn gokkantoortjes.
– Als je op t strand een parasolletje en bedjes huurt, slaan ze er ook 4 paaltjes omheen, waartussen een touw.
– Eigenlijk is het keisaai, altyd maar 30/25°, 06 uur op, 18 uur donker, 365 dagen p jr., “want” we zitten zó dicht bij de evenaar dat in de zomer de zon in t noorden staat! Rara, ra.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Getsemani Cartagena

Velen blijven maar wijzen op de gevaarlijkheid (van Z-Amerika), “maar je moet het natuluk niet opzoeken”. Nou, vlgs ons valt t (vooralsnog?) enorm mee. Mss tog maar eens beter zoeken?!

Week 2. Met de bus 250 km richting huis (oost) en 25 km landinwaarts. De sjoof is 10% kwijt aan tol en 10% aan smeer-/bedelgeld, wat er soms best intimiderend uitziet. De “nieuwe” (10 jaar terug was hier no go/farc) weg dwars door

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Minca
Settelen wij ons in Minca, 650 m hoog. En daar Son de dag ervoor haar enkel kei-verzwikte, hep elk nadeel ze voordeel. We zitten middenin PRACHTIGE natuur, terras met hangmatten. Ik haal ontbytje. Kan mag moet ik alleen wandelen. Elke waterval is een attraxi, dussss. Neem luns mee naar huis. Wring mezelf uit. Elke middag tussen 12 en 16 een paar buien, LV>95%! Alles klam. Gelukkig weten we nog naar de vrimibo te strompelen.
Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Minca

Meer FOTO’S hier.

 

.

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Frank
  10 november 2023

  Ziet er weer vet uit stelletje globetrotters.
  Enjoy, en kijk ff uit voor die farc bitches..hehe

 2. Els Hogenboom
  11 november 2023

  Mooie foto’s doe voorzichtig met je voet geniet van al het moois.xx

 3. Barbara
  15 november 2023

  Fotogenieke bestemming!! Heel mooie foto’s. X

Reacties zijn gesloten.