Schrijnend – Santa Marta

Nou hebben we de laatste jaren best wat arremoei gezien, maar datje echt nog minder als nix hebt . . . komen we hier tegen. Maar na 1 week ga je t wel een beetje snappen (niet begrijpen!). Want sjokkend door sloppenbuurt/kruttenbouw geeft een hartstikke gezellig beeld.
Iedereen is vrolijk en lekker bezig.
Wie er op straat ligt zijn (vnl.) Venezuelanen (zeg dat woord maar s ff snel 3x), hierheen gevlucht met 2 miljoenen. Eerst liefdevol opgevangen, maar de paar duizend niet-deugders worden intussen (in elke grote stad), wel n beetje uitgekotst. Toch blijft eten uit de vuilnishopen (na de honden die hetzelfde doen en dan ff pismarkeren) een onmenselijk gezicht.
En òns grootste probleem is dat er geen warm water uit de does komp ;-(

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Lunchtijd

We zijn beland in Santa Marta. De bedoeling was een klein weekkie, maar omdat we nog steeds niet 100% movil zijn, een grote week gebleven. Tisser ook interessant-leuk. In de wijkkies, overal keiharde salsa, schudden met die samba-ballen en -billen en keihard “corazon” roepen.
Tuurlijk weer gevaarlijk, maar geef een boks met je duimpie omhoog en iedereen is je amigo. Plus dat er, zeker in t sentrum, een soort boa-achtige buurtw8en rondstappen (ma-vr, 9-17, pfft, kansloos 😉

Er lijkt bijna geen kroeg op de kaart, maar bij elke slijterij (soms ook bij minimarkt), staan wel wat (tafel(s) en) stoelen, soms (g)een wc. We hebben vaak al snel een favoriet.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Na donker; No go area

Weer wat weetjes;
– Roken kost ca € 2 t pakkie, maar byna niemand rookt.
– Kwenie waar je hier een rijbewijs krijgt, maar ze kunnen niet autorijden. Om te fileparkeren is 3 autolengtes nodig, 8eruitrijden is lachwekkend en iedereen denkt dat de auto minimaal 2 m breed is. Daardoor allemaal wel lekker langzaam (veilig?!).

Een nieuw appartement van 80m2 kost een kleine ton eurie. Maar ik stond net naar een flet te kijken waar ze 200m2 zijn. Voor € 3,5 ton esta su casa.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Catch of the day

Tot slot een ongevraagd stemadvies. Ik heb alle programmaas (voor jullie) doorgelezen en de doorrekeningen van het cpb en pbl. Alles afwegende is het raarrrr als je nòg rechtser als GL stemt. “Ja, jij ken lekker lullen boomer. Ga eens belasting betalen. En dat vliegticket van jou moet ook 2x zoduur”, hoor ik u zeggen. Daar kan ik inkomen. Met dat int achterhoof nog eens gestudeerd en kom ik voor u op; GL\PvdA. Beter nog, PvdD (alle varkens t land uit!), of Lef (voor de 23min-ers).

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Zondagmiddag

Meer FOTO’S hier.

 

en op Instagram:

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Désirée
    22 november 2023

    Haahaha, heerlijk verslag weer.

  2. Richard
    2 december 2023

    Kleurrijke boel daar! Geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.