Ten noorden van Bogota

We deden nog een klein “rondje” -1000 km- om onze laatste maand te vullen. En hoewel het allemaal nog steeds weer mooi\groots\gaaf is\bliijft, vallen we toch in herhaling. De adembenemende verbazing wordt afgewisseld met; hé, “weer” zo’n berg(dorp)! En toch is lang niet alles méér vh zelfde, het is “same-same-but-different”.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Villa de Leyva

In Villa de Leyva, (mijn vertaling; vallei vd p(ensi)oen); 50 km2 villaas met ih midden een dorp dat ze zó middeleeuws willen houden dat de “straten” net rivierbeddingen zijn, enkelverzwikkend. Wel weer dolkomies om -frontrow- vanaf het terras de 70 bruiloftsgangsters -langgejurkt en hooggehakt- van kerk naar feesttent te zien klunen. Maar het allermooist\-lekkerst is t er nie; het is enorm kurkdroge natuur en gebieden die de bizarre bergen-top 7 wel halen. En die wind; je waait kontinu uit je kledij. Paragliden\-sailen. Wel goed gebied voor uien en arepallen denk, je ziet ze alom veel. En, je verw8 t niet op 2 km hoogte, maar skeletten van prehistoriese zeevissen, formaatje dino, alhier opgegraven. Van toen de aard(zee)platen het Andesgebergte nog omhoog moesten duwen, interessant!

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Omgeving Villa de Leyva

In San gil moet je raften. Nou, denk t niet hoor. En sinds je niemeer mag zuipen op t sentrale plein (en alle openbare ruimte), is t er vlgs ons niet gzelliger op geworden. Lekker wandelen en balkon. Al heeft t hele gebied wel grote zin in een regendoesj.

Weer eens tijd voor de grote stad. Bucaramanga was een aangename verrassing. Als toerist die langs alle hightepunten moet hollen, heb je r nix te zoeken, maar voor tranquillo travellers als wij is t een rielekste plek.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Schoenenpoetsersplein in Bucaramanga

Laatste visite; Barichara, de natte droom van elke filmregisseur (nie zelf verzonnen hoor). Och tsja, wat wèl zo is dat t r allmaal mooi (opgerestauknapt) uitziet. Ook nieuwe gebouwen worden meteen rondom zó AFgemaakt, op een manier dat ze er oud-tentiek uitzien. Dus wij doen assof we Penneloppie Kroes en Anton Banderas zyn.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com

Barichara

Last stop\layover wordt nog Tunja, maar alleen omdat we geen dag van 10 uur bus wilden. Want voor de lol ga je niet boven de 3 km slapen. Hoewel, alvast beetje wennen aan de kou tuis. Via\vanuit Bogota komen we weer naar NL vliegen. Hoe’st met de lente?

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Barbara
    7 maart 2024

    Die komt eraan hoor! Wennen aan de kou is niet nodig 🙂

Reacties zijn gesloten.