Bogota, wereldstad – eten hier blèh

Met 8 miljoen mensen op een berghelling, 2,6 km hoog. Te groot\veel om zelfs in een (paar) maand te verkennen, dus in 1 weekkie doe je gwoon wat je denkt dat het leuk(st) is. Laat de fotoos maar n indruk geven.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Plaza de Bolívar, alle gebouwen ingepakt ivm rellen/demonstraties

Maar je moet er geen sprintje trekken, je hijgt snel. Met nog geneens 75% vd zuurstof die we gewend zijn. Veel drinken moet je (zeggen ze) tegen de hoogteziekte. Oké, tsjek. Met jaarrond 21\13° is t mij nèt iets te frio, maar nix mis mee.

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Uitzicht vanaf het dakterras van ons appartementcomplex

Blowen is toegestaan, zeker op aangewezen pleinen. Met zo’n plein, maatje foebalveld, voor onze deur liepen we daaglyks een (paar)honderd stonedies in. Van punks tot hippies en alles ertussenin. Wat nou uitlaatgassen, merry you hanna dampen!

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
Parque de los Hippies in de wijk Chapinero, tegenover ons appartement

Zullen we t dan ook nog even n x over t eten hebben?! In 1 woord; bagger(vet). Iets uitgebreider; sochtends sneks uit de frituur (empanadas, aardappelballen, arepa’s), lunch een “menu del dia”, soep, stukkie vlees met rijst, bonen, bakbanaan, klein hooppie groen e\o sla en tot slot savonds weer die gefrituurde sneks en/of hete honden en salchipapas (patat met stukjes worst of ander vlees en gesmolten kaas, een soort kapsalon). Oké, eiglijk best veel verschillende en lekkere sneks\sauzen, maar 131 dagen lang?! Dus ontbijt en avondhap komt vaak uit eigen boodschappen\keuken. En vega(n), och (ts)ja, 50x geprobeerd, vaak saai en smakeloos dus echt gelukkig wor je dr ook nie van. Behalve geen vlees!

 • Ontbijt snacks

 

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

 1. Blabla
  3 maart 2024

  Schrijf de woorden nou eens gewoon normaal man.

  • fret
   3 maart 2024

   Hahaha Anoniempje, das om je te triggeren om zeer gekonsentreert te lezen

Reacties zijn gesloten.