HO CHI MINH CITY AKA HCMC AKA SAIGON

Inmiddels zitten we al weer een week in bovengenoemde stad. Na elke dag een andere smoes, zijn we na 4 nachten toch eindelijk van de buren verhuisd naar ons oorspronkelijk geboekte guesthouse. Onze reden om de verhuizing door te zetten is dit:

DSCF6414 kopie

3 verschillende dakterassen om af en toe de drukte, herrie en hitte van de stad te ontvluchten.

Gelukkig hebben we ook te maken gehad met een heerlijk verkoelende avondbui, met overstroomde straten en doorweekte mensen en natte voeten tot gevolg:

DSCF6384 kopie

Verder hobbelen we hier een beetje door de stad, of nemen de stadsbus naar verre gelegen wijken om te lunchen, maar tot fret zn spijt wel rustig aan, geen uren rondbikkelen, want ik krijg het er maar warm van.

DSCF6386 kopie

Natuurlijk kon n beetje oorlogs ellende weer niet uitblijven; een bezoekje aan het war remnants museum liet onder meer via foto’s de gruwelijke gevolgen van het gebruik van agent orange door de amerikanen in de oorlog zien. Hier maar geen plaatjes van (google maar als je het zelf wil zien). Van deze overblijfselen hebben ze er ook zooi van, net als gevechtsvliegtuigen, die we ook nog in tuinen bij andere musea hebben zien staan:

DSCF6398 kopie

We hebben hier nog een week te gaan waarna we de Mekong delta in gaan voor het (voorlopig) laatste stukje van Vietnam. Eens kijken of we een leuk plekje kunnen vinden om oud en nieuw te vieren. Maar voor die tijd komen wellicht nog bij jullie terug voor n laatste update of n hilarisch verhaal van fret…

Tags

Booking.com