SSLLURRPEN BETEKENT HIER ………

dat t eten lekker langs je kin slingert en spettert op je voorhoofd, bril en t sjurt.

Hoes jullie witte gristmas? Hier wordt t dakterras volgebouwd voor n groot (karaoke/personeels)feest.

Wy sightseeen nog steeds HCMC. Voor als een vreemde dit leest die hier ook is, tips. Pak bus 44 tot t eind en ga n paar uur wandelen, prachtig. Of banjer door wyk 7 en 8, langs de river, gaaf. Staat glukkig nog nie in de Loonly Plennet nie.

Nog 2 dingen die ik wil delen.

Traffic in Hanoi Vietnam

HET VERKEER. Regel 1 is, nooooooit stilstaan. Van alle verkeer is 75 % brommert, 10 taxi, 5 bus, 5 auto en 5 lopende. Op n druk kruispunt is net alsof by lowlands 3 tenten teglyk afgelopen zyn en iedereen ergens anders heengaat, dwars door mekaar kronkelt. Dus iedereen slingert wel om je heen. Hoop je.    Als je linksaf wilt, ga je 100 meter vantevoren al naar links. Niet links vd rechterbaan , maar egt links. Zoals een toerdefranswielrenner door de binnenbocht. Wat daar rydt, gaat wel opzy. En door de bocht heen kyk je of je binnen 100 mtr weer rechts kan komen. Alles ryd 10 a 20 km p uur, dus gewoon doorpruttelen. Tuluk kan alles effisneller, maarja.

DSCF6242 kopie

GE BOUWEN. Alle kavels hier zyn al 100 jaar 4 by 17 m2. En iedereen bouwt alsof je altyd nog 2 buren kan krygen. Dus alleen voor een deur en n zooj ramen. Soms achter n klein raampie, want de achterbuurman kan best op n kleine meter afstand komen. Lings en regs dicht. In steden kan t best hoog, in arme wyken soms maar 1 laag. Maar uiteindelijk is t bouwplan als volgt. Voor een stoep van 1 mtr, dan n kamer van 4×7, een trappenhuis van 4×2 en nog n kmr van 4×7. En dat max 6 verdiepingen hoog.    Boven worden de kmrs van 4×7 echter vaak opgedeeld in 2 hokkies van 4×3 en n gangetje. Ken je t nog volgen? Zonee, schets t ff, zeeeeeer logies. Alleen voor kamer met raam, de rest zeer donkert. Licht via gat boven traphuis.

Verders zyn de huizen hier t mooist net na de ruwbouw, gestuukt, geschildert en getegelt. Dan komen de installareurs met apparaten, snoeren, buizen, boren en hakken. Maar das net als zie mn verhaal van 19 feb 2014.

Ik denk tot / heppie volgend jaar.

Tags

Booking.com