LAOS = zooo ZOIS, dus UIT

GEMENGDE GEVOELENS hebben we bij het betreden van de beschaving. Na 8 weken natuur waren we met Jee Zus verjaarsfeessie in Vang Vieng. 40 jaar terug ontdekt en daarna ontwikkeld als vakantieoord met de 5 Z’s; zon, zee, zuipen, ztrand en zovoorts. Met dien verstande dat de zee een rivier is en het ztrand dus terassies in/op/aan de bedding hiervan. Overigens nog steeds een fabuleus mooi stukkie rivier tussen gebergte. Hier;

DSCF7640
biertje langs de rivier

zitten we op 1 zoon trassie. Van 1975 tot 2012 kon je als rechtgeaarde backpacker [onder de 25!] met een gerust gevoel [en zo stronken als een garnaal of arepal] in een autoband gaan liggen, de rivier 5 km afdryven en om de 100 meter was een etabliessement voor allerhande versnaperingen. Toen dat een beetje uit de hand liep; 50 doojen per jaar door druggs en aanverwanten [denken te kunnen vliegen/duiken van 4 mtr hoog in 40 cm diep water enzo], sloot de regering rigoreus het merendeel der barretjes en ging anti-drugs doen [voor $ 500 onder tafel kom je er nog wel uit hoor!!]. Intussen hadden wel thaaien, koreanen en sjinezen het plaatsje gevonden en de [betonnen] hotelkamers vliegen uit de grond. Dus toen we aankwamen dachten we eerst; WTF doen we hier, snel wegwezen. Na de 1e nacht in betondorp, de volgende ochtend a/d overkant v/d rivier toch nog een geinig bungloowparkie gevonden. Lekker 3 dagen genixt.

DSCF7635
koeien onderweg, vang vieng

Dat moest ook wel regelmatig, want hoewel het hier in desember/januarie nooit regent, viel er in 3 dagen [10 uur per dag, meest snagts, maar 1 x tot 17 uur] wel een millimetertje of 80. Dus na een wandelingetje ”off the road” was ik weer blij.We waren netzo vies als de ”autoos” hier, maar .  . . . wel mooi veel en schoon water in de rivier, dus; wassen . .  .;

DSCF7649
badderen in de nam song, vang vieng

Laatste stop in LAOS; hoofdstad Vientiane. Hier hebben we onderweg nog nooit iets positiefs over gehoord, dus dat willen we natuurlijk ff tsjekken! Tsja, och, eehhhh. Het is de enige echte stad in het land. Van 5000 inwoners in 1900 naar 300.000 nu en over 10 jaar wrslk een half miljoen. Toch lijken ze dit allemaal goed onder kontrole te plennen [altijd leuk om te zien als bouwvakkert met de VUT]. Elk bedryf wat in dt land iets doet heeft hier wel een kantoor. Alle ministeries en ambassades zitten er. En veel [oude en nieuwe] pracht/praal [= kunst/kiets] en goud wat blinkt/bladdert;

DSCF7653
Wat That Luang Tai, Vientiane

Intussen = t nog steeds winter, maar overdag 30 en met donker 20 graads.

Morgen naar Thailand.

Jullie snapte uiteraard dat ZOIS = 2015!

Tot volgend jaar!!!

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. Els Hogenboom
    30 december 2015

    Weer genoten van het verhaal XX

  2. Barbara
    31 december 2015

    Super mooie foto van die koeien. Fijne jaarwisseling . Dikke X

Reacties zijn gesloten.