Thailand – overlangs dwarsdoor

We zijn een weekkie lang behoorlijk on the road geweest **1]. Op 31 december bij Nong Khai T-land weer in. Leuk, geinig plekkie, maar hier waren we begin ’14 al n week, zoek dat blog. Nu gingen we door tot Udon Thani. Bijna geen toerist te bekennen. Wel een enorme bar-girl-scene; en daardoor 1000 blanke [farang] mannen, maar Son was de enigste van 5 blankes. Die overige 995 gasten hadden of zochten een thai-se. Maar als je ze [die mannen hoor] zag, echt alle vooroordelen zijn waar, a disgrace for the human race.

Wij vonden in dat redelijk sleazy gebeuren een leuk familie-barretje, d.w.z. er zat alleen familie vd eigenaresse. Deze big-mama trakterde ons op een paar vieze kokteels tussen de pilzen door, maar we hielden stand; om 23.45 togen we naar het Central Plaza waar een GROOT feest gaande was. Na het vuurwerk was alles snel over. Op 1 januarie toch weer ff pilsie bij big-m, die gratis rijstsoep uitdeelde aan iedereen. Wij lieten onze beurt graag voorbij gaan, stel dat er een zwerver niet had, omdat wij haar bakkie ophadden. Er werd best veel soep uitgedeeld; een goed karma voor een nieuw jaar?!

Op 2 jan dwars door Khon Kaen [zie blog van begin 2014, toen 1 maand geweest] naar Khorat [in mrt ’15 een weekkie, zie daar ;-]    ****2]

De dag erop meteen door [zie de kaart hoe logies allemaal] naar Sa Kaew. Op een kruispunt van 2 drukke wegen, met 1 hotel. Een soort [ergste van] der Valk; 100 kmrs, 50 P-plaatsen en 5 kamers bezet. Hier moet je ZSM weer weg. Het leek allemaal logieser dan de praktijk uitwees, maar we zijn r weer weggekomen.

En we zijn nu dus in Trat; hier lijkt t best leuk, dus maar eens even goed uitrusten. Het guesthouse heeft een leuk tuintje. 15 km naar oosten is Cambodia, dat zit niet in de plannen. 5 km naar t zuijden is de zee – voor een nice beach moet je echter 55 km vedderop -, maar wij en zee?!

Heb je alweer genoeg info en gelachen; tot volgende keer. Wil je echt iets over T land leren, lees dan door.

DSCF7678
****2] bus station nakhon ratchasima (korat)

**1]  Snappen WIJ het hier al een beetje?! Och, ehh, tsja, misschien wel. We wilden dus van N-O naar Z-Oost, zo’n 800 km.Dat kan [alles kan via] via Bangkok. Met trein of bus, 1x overstappen; 10 + 6 uur [en dan rekenen wij al met 12,5 + 7,5 uur]. Dat vonden we n beetje veel per keer.

Alternatief was via Khorat [vanuit heel het land kan je met de bus naar Khorat ****2]. Dan 2 busritten van 8 uur [wat i.d.d. natuurlijk 2 x 10 uur wordt]. Zelfde probleem.

Dus dat gingen wij slimmer doen; 2 ekstra tussenstops en dus 4×4 uur [wordt 4×5 = priema]. Nu ging de eerste etappe in 4 uur – TOP. Maar ALLE andere 3 keren duurde t 7 !!!! uur. Dan wordt je reizigersgeduld [en blaas] toch best wel op de proef gesteld.

Was het dan dus dom van ons !? Och, ehh, tsja, misschien [of ook niet]!         Als we de fotoos terugzien, lachen we erom.

 

****2]  Jemig de pemig, wat is dat busstation groot; Dik 100 busperrons voor ruim 200 eindbestemmingen door het hele land. Dus komen en vertrekken er 1600 bussen per dag die 70.000 mensen brengen en 70.000 weer ophalen. Da’s 50 miljoen per jaar.

 

Weinig fotogenieks deze keer. En selfies en fotoos van elkaar plaatsen we niet.

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    6 januari 2016

    Hoeveel verschillende luchtjes kun je hebben in zo’n bus hok? XX

Reacties zijn gesloten.