Kom langs; ons huis in Trat!

Of eigenlijk; ons RESORT! Wij vonden Trat wel geinig, verdienden rust en hoorden viavia dat ”Sunny” misschien wel n huissie te huur had. Nu blijkt dat ze 3 goedlopende guesthouses in town runt en sinds dit seizoen nog een resortje met 15 kamers/bungalows zo’n 4 km buiten de stad heeft. Daar wil[de] ze zelf ook ”rustig aan gaan doen”.

Maar volgens ons kan ze dat hillemaal niet en de bezettingsgraad v h resort is 10 %. Dus zitten wij in het hoofdhuisgebouw met n kompleet resort voor ons 2-en. HILARIES toch.

DSCF7685
ons huisje op het resort

Er is verder echt HELEMAAL NIETS in de buurt. Lekker naar de rivier kijken [met soms aappies in de bomen]. Op het terras is plek voor 50 m/v. Zoek je plekje. Gister de muziekinstallatie getjekt, werkt ook, echter enkelt 6 slechte cd’s. Neem dus ff goeje cd mee!

Binnen 2 km n paar kleine sjoppies, echter v moslims, dus geen alkoholverkoop. Voor alles dus ff 3 a 4 km fietsen, och! We hebben n keuken en n koele kast. Soms komt er n tuinman, kamermeissie of de baas – maaar vaker niet eens dat; TOP.

DSCF7695
de oprijlaan

Dus grijp je kans; boek n tikket Bangkok, op t vliegveld gaat n bus direkt naar Trat [5 a 6 uur rijden], bel/meel/whapp ons en we maken je bed op. Als jullie met veel komen, ga ik wel n x met n tuktuk boodschappen [bier ;-] halen ipv met de fiets.

DSCF7682
terras aan de rivier

Wat is [er vedders in] Trat?! Nou, gwoon n geinig stad/dorpje met wat vertier [idd bar/restaurants], vnl bij/in de guesthouswijk. Voor eten een ochtendmarkt, een overdekte middagmarkt, een avondmarkt en je verwacht het niet; een nachtmarkt [00.00 – 05.00 uur!].

Maar omdat het allemaal nie so groot is, loop je zo alle kanten de bebouwing uit. De meeste toeristen die hier komen, zijn alleen maar op zoek naar de pier/een boot naar een 4-tal zon-/vakantieeilanden hier vlakbij. Of men is op weg van/naar Cambodia.

DSCF7708
onze buitenkeuken

Dan schijnen ze hier nog een of ander ”medisinaal” wondermiddel te maken, wat overal tegen helpt. Misschien vd week toch ff n potje kopen. Je kan maar voorbereid zijn ”in the bush”.

In de stad waren [zijn?] ze ook druk doende met [naar zeggen] het pre-aktief bestrijden van muggen. De malariamug schijnt al dood te zijn. Dit jaar is de denguemug in opmars en die willen ze natuurlijk niet. Maar als die bestrijdings-gasten een zooi rook/gif in de rioolputten spuiten, komen er kakkerlakken als straalbezopen uit waggelen [om zich te laten overrijden]. Maar niemand die om de rook heenloopt, of geen mondkappie of iets bij die gasten?!?!

DSCF7689
nog een deel van het ”resort”

Tot slot; stads 2de spesjaliteit; iemand heeft ontdekt hoe je de grotten van swinkels kan namaken. Een soort vogels, dat met hunnies speeksel nesten bouwt, die dan [na behandeling met troep?!] door o.a. Chinezen als delikatesse beschoud worden [$ 2000 per kilo op je bord]. Dus staan hier middenin het landschap ENORME [30x30x15 m hoog] betonnen hallen, vol met vogels, namaakgrotten en speeksel.

Maar mensen in het dorp hebben dat ook ontdekt en de zolderverdiepingen van hillu villu huizen omgebouwd tot spuug/poep-grot voor swinkels. ‘sAvonds tussen 5 en 6 kan je amper met mekaar lullen op het terras vanwege het geTSJIELP en je moet niet onder de elektrisiteitsdraden lopen, want daar zitten ze op en lopen strontsporen onder!

 

Het lijkt mij een aanbevelend promotionaal praatje. Tot snel. We zitten hier tot 6 februarie.

 

Tags

Booking.com
 

9 Reacties

 1. Dennis
  8 januari 2016

  Tot 7 maart???

 2. Dennis
  8 januari 2016

  Uh, 7 maart?

  • Dennis
   8 januari 2016

   Oei, dubbel, dacht dat hij het niet gedaan had…

 3. fret
  8 januari 2016

  Thanx JP, was foutje v my, niet goed na-gedacht. Nu verandert in 6 feb 😉

  • Dennis
   8 januari 2016

   Gelukkig maar, anders zat ik alleen in de djuugel djoes bar gezeten…

 4. Barbara
  8 januari 2016

  Een maand……… Heerlijk! X

 5. Els Hogenboom
  8 januari 2016

  Lekker je eigen huisje,ben helaas verhinderd om langs te komen. Grapje. X X

  • sonja
   8 januari 2016

   Ahh grapje, dus je komt wel langs??

 6. ruudlul
  9 januari 2016

  Sorry fret, maar ben keihard aan t werk om het uwv te spekken, zodat mijn vrienden hun zoveelste vakantie kunnen houden. Anders had ik graag ff langsgekomen….

Reacties zijn gesloten.