Expeditie mangrove

Expeditie Robinson indachtig wilde ik de titel ”expeditie Fretinson” maken, maar dat vonnik r toch n beetje raar uitzien.

Maar daar we dus middenin een mangrovemoeras zitten, moest dat natuurlijk onderzocht worden. Gelukkig = r hier n ”mangrove leer-, onderzoek- en informatiesentrum”. Er kunnen 50 mensen werken en 200 tegelijk een rondleiding krijgen, zo groot, maar t was uitgestorven. Ik kon echt niemand ontdekken, zelfs geen ”bewaking”, een funxie waar ze hier nogal dol op zyn. Dus maar alleen op onderzoek uit.

Door het moeras loopt -gelukkig- wel een betonnen brug/pad van 1 km lang, zodat je niet over alle wortels en takken moet klimmen/waden. Oke, exp Robinson voor mietjes dus. Wel geinig, hoop voor jullie dat dat op de fotoos n beetje overkomt. Daarna was ik natbezweet alsof ik wel gewaad had, pffft. Ik was r met hoogwater, binnenkort met eb nogeens gaan. Indien nog mooier, volgen nieuwe info/fotoos.

DSCF7770
Mangrovebos Trat

Verder gaan we steady and vooral easy [doen dus hil weinig  ;-]

Natuurlijk als Hollanderse/boer nog ff over t weer; de eerste 2 weken hier was t kontinuu dag/nacht 34/24 graden. Dat lijkt lekker, maar boven de 30 blijft [te] heet. Toen kwam afgelopen zondagoggent de winter uit Sjina aanwaaien [daar plaatselijk min 45!]. Dat betekende in heel Z-O-azie een ”storm” windkracht 4, best heavy regen en een temperatuurdaling van 7 graden. Wij de airco [die op 26 staat] uit en lekker slapen in de coole wind. Maar sochtends voelde 17 toch fris aan [sorry ;-] en met een extra truitje [vedder slippers en korte broek] zaten we aan de koffie. Dit heeft 3 dagen/nachten aangehouden. Eigenlijk de ideale temperaturen.

DSCF7787
heavy rain

Waar is het jaarrond 27/17 graads??!! Daar moeten we heen/zijn. Heden wortut weer wir 34/24, zweet in de gleuf.

 

 

Tags

Booking.com
 

2 Reacties

  1. JP
    28 januari 2016

    Mijn hemel, wat hebben julie t zwaar! Suuk6!

  2. Els Hogenboom
    28 januari 2016

    Met plezier gelezen, wat ziet het er indrukwekkend uit. XX

Reacties zijn gesloten.