Pattaya……….., echt zo erg?!?!

Na een maand lang relaxen was het tijd voor wat actie; op naar Pattaya! Wat hebben jullie daar nu te zoeken denken jullie vast geschokt… De stad van de bargirls, hoeren en ladyboys, de stad van de oude dikke blanken met rood dooraderde drankneuzen die al om 9 uur ’s ochtends aan het bier zitten, de stad van de invasie aan chinezen, de stad waar alles 24/7 door gaat, de stad die zo niet representafief is voor de rest van Thailand…. Tja, de enige reden is; we komen er toch langs, en we willen wel eens zien of het echt zo erg is….

(we wisselen het schrijven af en toe even af)

BUSONGELUK; na 4 uur in de bus, we waren er bijna,  ging r n Thai-tje NETvoor de bus inparkeren [dachtie], terwijl de buschauf net optrok. Allebei dus 10 km/u en boem. omdat ze allebei vonden dat ze niet fout waren, moest r ff politie komen. Ik heb de schade ff getsjekt; alle2 een deukkie van 200 euries, t was nix. Maarja, toch [met de hele bus] naar t politieburo. Dit was 2 km terug, wat hier betekende; 2 km vooruit, daar keren, 6 km terug, weer keren en na 2 km het buro. De sjoof verdween ongeveer n uur in t buro, kwam trug met schade-expert en allesbeijmekaar na 2 uur reden we weer.   Toen was t inmiddels donker en kwamen we aan met . . . . [voor t eerst deze reis];

HOTELKAMERGEZEIK; De nieuwe [she said; I just work here] receptie-bitch had onze reservering niet helemaal [hilmaal niet!] begrepen en wilde ons 4 dagen in de bezemkast stoppen, terwijl wij de ”superior-room with balcony” geboekt hadden. Na n uur bakkeleien, met n blanke en n Agoda-medewerkster waren we eruit. Het zou 1 nacht bezemkast worden en daarna konden we in ”onze” geboekte kamer. Nou, ach niet helemaal oke, maar vooruit. En daar maakten we de andere dag deze foto v h balkon, waar we nu ook lekker zitten te tiepen;

DSCF7797
uitzicht op de straat vanaf ons balkon

Wat maak je hier mee/zie je hier;

Het is ochtend, tijd voor een bakkie. Op naar de 7/11 op de hoek om koffie te scoren en die buiten op het stoepje op te drinken. In de verte komt een meisje van in de 20 aanwankelen met haar ogen dicht. Ze heeft een thaise pyama aan, iets in de trant van hello kitty. Haar ogen gaan half open, en ze zwalkt naar ons stoepje en stort zich neer. Ziet er uit alsof ze (nog?) mega onder invloed is van het een of ander. Ze begint in zichzelf te praten, aha horen wij; het is geen meisje. Ze richt nog wat woorden tegen niemand in het algemeen, en zwalkt er weer vandoor.

Zomaar een [achteraf]straatje. Je kijkt even opzij en ziet een blote kont met een biljartkeu ernaast over het biljart gebogen. Zie ik dat goed? Nou wie weet zit er nog een string tussen, maar zeker weten doe ik t niet.    Waar de ”2-cups voor de prijs van 1” plastisch-tieten-chirurg-stunter zit weten we niet, maar ergens zijn ze denk niet duur.    Maar als 10 jaar later je bovenarmoksels gaan lubberen en daar moet dan weer een knoop in, dan moet je ook niet meer met je armen in de lucht, ”dame”; yack.

Het is eind van de middag; trek in een biertje. Waar vinden we nu weer een normale kroeg met ook nog een beetjje normale prijzen…? Wandel, wandel. Krijg nou wat! Zien we dat goed? Een grote Leo voor maar 65 baht? Huh? (gemiddelde prijs in ons buurtje 60 thb voor een kleintje). We nestelen ons in een relaxe stoel met uitzicht op de straat en bestellen er een. De hele kroeg zit vol met grijze 60+ers, we vallen een beetje uit de toon. Er komt blanke man op zn scooter aanrijden en parkeert voor het terras. Zohee die is groot. Hij hijst zich van zijn scooter. Iew wat hangt daar nou? Een grote blubber buik die zo’n 20 cm over zijn broek valt en onder zijn t-shirt vandaan komt. Hij komt puffent het terras op, ploft in een stoel, besteld een fles, drinkt die binnen een kwartier op, komt zuchtend en steunend weer uit zijn stoel, hijst zich weer op z’n scooter, en gaat er weer vandoor.

Het stikt hier van de [uiteraard massagesalons, maar ook zijn er zat] pharmacy’s/kliniekjes. Waar je eerst aan zou denken is toch medicijnen om van je pijntjes/ziekzijn te genezen. Tsja, op zich is het hier niet anders, maar let even op de reclames/etalagetext [foto];

kliniekje voor veel voorkomende kwaaltjes
kliniekje voor veel voorkomende kwaaltjes

Huh, zie ik daar nou een blanke vent met turquoise haar in een staartje lopen, kaal bovenop? Wij zijn echt de normaalste mensen hier en dit soort dingen zien we de hele dag door en die gedachte ”wij zijn de normaalste” hebben we daardoor 100x.

Karretjes. Of mobiele winkeltjes eigenlijk. In Thailand heel gewoon, vooral mobiele etenskarretjes. Maar nog nooit heb ik er zoveel verschillende gezien als hier in de straten van ons buurtje in Pattaya. Ze dienen de (werkende) locals, en zijn absoluut niet op toeristen gericht. Zo heb je karretjes die bezems verkopen, karretjes die handtasjes verkopen, karretjes die pyama’s verkoopt, karretjes die foute jurkes verkopen, karretjes die slippers en schoentjes verkopen, karretjes die ondergoed verkopen, karretjes die gefrituurde insecten verkopen, karretjes die stoelen verkopen karretjes die haarspeltjes en sieraden verkopen, karretjes die handdoeken verkopen, karretjes die groenten en kruiden verkopen, karretjes die fruit verkopen, karretjes die koffie verkopen, en karretjes die eten verkopen, per gerecht/specialiteit natuurlijk weer een apart karretje. Ik ben er vast nog een heleboel vergeten op te noemen… Hieronder een een aantal van die karretjes.

aKarretjes
karretjes voor al je benodigdheden

We moesten natuurlijk ook even een rondje Walking Street; Dit scheen jaren lang toch wel n beetje het sleaze and dirt gebied te zijn. En nu?! Ach, aan de zeekant grote restaurants, ertegenover grote clubs met redelijke [tot] slechte live-koffer-bands. Tussendoor winkeltjes met van alles en nog wat en 10-tallen porno- en piepshows. Hordes chinezen die achter een reisleider met vlaggetje aanlopen completeren het gevoel van ”poppenkast”. In de slide-show boven dit blog 3 fotoos van deze kermisattraxie.

En…? wat vinden we er nu eigenlijk van?; Het is echt niet per se een afrader/no go, wij vermaken ons wel.Maar er zijn wel heeeel erg veeeel veeeel interessante en mooiere plekken in (het echte) Thailand.

STATISTICS; Er wonen hier 100.000 mensen. Er zijn [binnenkort] ook 100.000 hotelkamers [al zal t mij verbazen als die gemiddeld voor de helft halfvol zijn]. Er zijn 10.000 massagemeisjes en 10.000 bargirls. Het strand is 20 km lang en 10 m breed.

 

Nog even dit; Jullie kunnen je wellicht nog herinnere ndat we vorig jaar in Hanoi Vietnam Annie M.G. Schmidt en Jip en Janneke tegen het lijf liepen. Vandaag was Dick Bruna met zijn zwarte beertje aan de beurt. Ik loop door een thaise winkelketen in een shopping mall, zie ik opeens deze t-shirts in de rekken hangen. Waarom zou een thai hiermee gaan lopen???

Untitled by www.fretensonja.nl on 500px.com
zwarte beertjes by Dick Bruna

 

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Els Hogenboom
    9 februari 2016

    Weer een hele belevenis,op naar de volgende.XX

Reacties zijn gesloten.