In de wolken en flamingo’s in het wild

Best raar misschien als je denkt dat we “bijna naar huis moeten”. Want we blijven nog 5 weken in Spanje (langer als menig normale vakantie ;-). Maar het betekent ook dat we hier alweer 2 maanden zijn (en al bijna 6 maanden van huis zijn).

Overwinteren (in Espanja) blijkt gewoon wonen, maar dan ergens anders. Je doet je dagelijkse dingetjes (boodschappen, huishouden, de was) en je zorgt dat je 3x per dag eet, waar ook koken en afwassen bijhoort.

DSCF0375
leeg terras in fuente de piedra

We hebben geen internet (en ook geen werk) en slechte tv-kanalen, dus tijd zat voor hobbies. Je kunt natuurlijk niet de hele dag op t terras gaan zitten! Hoewel sommigen hier dat wel lijken te doen; de hille dag lullen met nog n paar mannen op n bakkie cafe solo en n borrel. Dus een e-reader, wandelschoenen en haaknaald zijn must-hefs.

En 2 weken trug de tuin gehandwiet (toch nog soort werk). Die tuin ligt op t noorden en via n ladder t balkon af naar 2,5 meter omlaag. Dus veel schaduw, maar de halve dag staan er nu 2 stoeltjes in t zonnetje. Want zo bar&boos als bij jullies is t hier niet, maar regelmatig is int zon lekkerder alsdan in schaduw.

DSCF0367
fuente de piedra

Dees week nog n uitstapje naar Fuenta (de fontijn) de Piedra. Daar is n groot natuurreservaat waar flamingoos flikflooien en broeden. Dat zal wel heel biezonder zijn, want er staat n heel groot hek omheen en we mochten daar niet doorheen. En het info-sentrum is van 2 tot 5 (siėsta) dicht, dusssss………  geen flaminko gezien.

Soms worden we wakker in de [laaghangende] wolken. Vorige week bleven ze 1x de hele dag hangen en was ons zicht de hele dag 1 km, nognie eens nie tottut eind vannut dorrup. Maar meestal brand de zon alles binnen een uurtje weg. We hebben de eerste 25 ° dagen achter de rug. Als die in NL komen, komen wij ook.

Tags

Booking.com
 

Een reactie

  1. Barbara
    28 april 2016

    Heerlijk. X

Reacties zijn gesloten.