Fret tijdelijk op non-actief gezet

We waren van tevoren gewaarschuwd voor waterschaarste in ons oppas huis in Wolumla. We are on tankwater zoals ze dat hier zeggen; al het waterverbruik in en om het huis is regen water, er is niets anders. En regen was hier in lange tijd niet gevallen, zodat we héél zuinig aan moesten doen, en ons schaarse water ook nog moesten delen met de nieuw aangeplante boompjes (Fret zou precies kunnen vertellen hoeveel millimeter per dag we te besteden hadden en met hoeveel we het thuis doen, maar ja…, hij is op non-actief gezet). Maar precies op de dag dat wij in Wolumla arriveerden begon het te regenen. Heel veel regen. Elke dag regen. Elke dag heel veel regen. Zal wel iets met de herfst te maken hebben die inmiddels begonnen is. Het  voordeel van dit alles is dat het heuvellandschap er geweldig mooi en groen bij ligt. Om ons heen niets anders dan kilometers groene heuvels met héél in de verte ergens de bergen.

DSCF4010
hond Cleo

Fret gaat elke dag met hond Cleo aan de wandel, en aan het eind van de middag nog even bij paard Corbie langs om te voeren, die bij buren een heuvel verderop staat (het gras hier in de “tuin” was opgegraasd). Helaas voor ons is Corbie al oud en met pensioen, er wordt al jaren niet meer op haar gereden 😉

DSCF3997
paard Corbie

Het huis is pas een jaar oud, en op het dak en de kozijnen na volledig van hout. Het heeft een hoog “saunagevoel” gehalte. (Fret zou dan precies kunnen vertellen wat zo’n houten huis doet met de temperatuur, maar ja…, hij is op non-actief gezet). Met een garage vol met gereedschap en een naaimachine in huis was het tijd voor “pimp my camper van”. Nieuwe gordijntjes in gezellige kleuren en een zelf geknutseld (lees gehaakt) vliegengordijn zorgen ervoor dat ons karretje weer honderden dollars meer waard is!

Ons wekelijks uitje is de boodschappen doen. Omdat hier geen supermarkt is (alleen een general store/snackbar/postkantoor), moeten we naar Merimbula of Bega. Gisteren hebben we er zowaar een dagje uit van weten te maken; naar Eden (Fret zou precies kunnen zeggen hoeveel km in welke richting al deze plaatsen liggen, maar ja…, hij is op non-actief gezet) waar je wales kan watchen. Maar het is hier tuurlijk weer niet het goeie seizoen voor. (Fret zou vervolgens precies kunnen vertellen wat wel het goeie seizoen is, hoeveel walvissen er langs komen, hoeveel kilometer ze nog onderweg zijn enzo, maar ja…, hij is op non-actief gezet)

DSCF4008
huis in Wolumla

We hebben ook al kennis mogen maken met wat locals; 1 pub bezoekje en het halve dorp weet wie je bent, wat je hier doet en hoelang je blijft. Die ozzies doen niet moeilijk, en lullen met iedereen. De pub is zoals vaak hier in Australië ook hotel, bottleshop en TAB (“gokhal”). Een zestal beeldschermen aan de muur met alles waar je op kan gokken, en wat de mensen hier ook verbazingwekkend vaak doen (Fret zou waarschijnlijk precies kunnen vertellen hoeveel geld er omgaat in de Australische gok industrie, maar ja…, hij is op non-actief gezet). Gelukkig voor ons ook een gezellig terras buiten.

Nog een krappe twee weken te gaan voor we weer verderop gaan. Richting Sydney, waar we volgens mij een superleuk oppas adres hebben ten noord westen van de stad. We krijgen onze eigen “granny flat”, die normaal gesproken verhuurd wordt via airbnb. Wie weet kan Fret er tegen die tijd meer over vertellen, als hij niet meer non-actief is.

 

Ook ik heb zo mijn slommers;

SLOMMER A: Hoe mooi en groot de Australische huizen en er soms uitzien vanuit de verte, van dichtbij (b)lijken ze gewoon gemaakt van goedkope “troep”. Golfplaten daken, ielige aluminium kozijnen, dunne muurtjes dus gehorig, niets geisoleerd, enz. De tuinen worden vaak piekfijn onderhouden, maar de huizen niet meer.

SLOMMER B: In de advertenties waar house sitters zoals ons gezocht worden zeggen huis eigenaren vaak: we are very house proud. Ik kan me voorstellen wat ze hier mee bedoelen, maar in de realiteit  heb ik hier nog geen behoorlijk schoon huis aangetroffen. Keukens zijn goor, inhoud van de keukenkastjes is te vies om vast te pakken en soms jaren over de tht datum, douchecabines staan weg te kalken, vloeren zijn te vies om op te lopen, ga nog maar even zo door. Mensen hebben hier soms wel kasten vol schoonmaakmiddelen, maar geen behoorlijke schoonmaakspullen, zoals een emmer, een dweil of een trekker…

SLOMMER C: Avocado’s zijn overschat.

SLOMMER D: En zo ook de korte broek.

 

Noot van de redactie: met ingang van 3 maart jl. is Fret voor onbepaalde tijd op non-actief gezet naar aanleiding van veelvuldig, herhaaldelijk en overmatig gebruik van cijfertjes en feitjes. De redactie heeft het vermoeden dat de lezers zich niet/nauwelijks/te weinig interesseren in deze cijfertjes en feitjes en dat dit ten koste gaat van het aantal lezers van dit blog. Blijkt dit niet het geval te zijn, en blijft het aantal lezers laag, dan zal de redactie te zijner tijd overwegen Fret weer te laten schrijven.  

Tags

Booking.com
 

3 Reacties

 1. Ed van der Voet
  22 maart 2017

  Wat schrijf jij netjes Sonja, leest lekker weg. Hou Fret maar op non-actief.

 2. Els Hogenboom
  22 maart 2017

  Prachtig geschreven, feitjes en cijfers horen er ook bij en als ik het
  niet snap lees in het nog een keer. Hij mag van mij blijven schrijven.
  Mooi huis en leuke dieren.X

 3. Barbara
  23 maart 2017

  Haha, te grappig. Maar ik kan toch altijd wel genieten van Fret zijn betogen. Misschien is om de beurten een idee………. Ziet er trouwens wel super leuk uit. X

Reacties zijn gesloten.